Alergije se teško leče, neki veruju da uopšte ne mogu da se izleče a ruska narodna medicina tvrdi da se upornošću eliminišu. U Еnciklopediji ruskih narodnih metoda lečenja, navodi se nekoliko recepata za lečenje alergija na prašinu i na prašinu od papira.

Svako ko ima problema sa alergijama trebalo bi da redovno uzima celer, kao salatu, u supši, ili isceđen sok, svejedno. Celer će alergije pokoriti vremenom ili ih barem primiriti. Trebalo bi izbegavati hemijske agense, praškove za veš, za sudove, sapune, farbe za kosu, i koristiti alternativne proizvoide, popout saponskog ploda, prirodnih sapuna ili prati sudove organskim deterdžentima.

  Slačica

 Za ovaj recept  potrebno je:

 5 kašika slačice, 4 kašike kantariona, 3 kašike maslačka, 2 kašike preslice,  1 kašika kukuruzne svile i 5 kašika istinjenih plodova šipurka. 

 Šipurak i koren maslačka samleti na mašini za mlevenje mesa. Dobro izmešati. Uzeti 1 kašiku mešavine sipati u emajliranu posudu  preliti sa 1,5 dl hladne vode i ostaviti preko noći.

  Ujutru staviti da se kuva, ali ne dopustiti da provri, skloniti sa vatre, dobro umotati i ostaviti da odstoji 4 sata. Procediti i popiti  sadržinu jedne čaše u toku jednog dana.

  Piti po jednu trećinu čaše pre svakog jela. Čuvati u frižideru.

  Posle mesec dana počinje ozdravljenje. Lečiti se šest meseci i za to vreme ne uzimati alkohol.

  Kopriva   

  Jedna kašika cvetova koprive prelije se čašom vrele vode. Ostavi se da odstoji pola sata, procedi. Pije se dok je toplo tri puta dnevno po  čaša. Koristi se kod alergijskog  osipa, koprivnjače, furunkoloze, ekcema, škrofula i za ščišćenje krvi.

  Sočivica

  Jedna kašičica sveže oprane  vodene leće – sočivice stavi se u  50 ml alkohola od 40 procenata. Pusti se da stoji 7 dana. Kada se procedi pije se po 20 kapi u 1/4 čaše  vode tri puta dnevno.

 Kada se vodena leća prosuši može da se isitni u prah i da se pomeša sa medom u jednakoj količini. Uzima se po 1-2 grama tri puta  dnevno.

  Koristi se kod vitiliga, kao desenzibilno sredstvo kod alergijskih bolesti, kod koprivnjače, otoka nervnog porekla.

Celer

  Iscedi se sok od svežeg korena celera. Pije se po 1-2 kašičice tri puta dnevno pola sata pre jela.

 Može se napraviti i tinktura: dve kašike  isitnjenog korena  ostavi se da stoji dva sata u čaši hladne vode, procedi se i pije po 1/3 čaše tri puta dnevno pre jela.

 Koristi se kod  bolesti bubrega, kostobolje, alergijske koprivnjače, dermatitisa, kao diuretik i blagi laksativ.

Bratislava Vukanović

Vidi još: Drvo koje skida kilograme

bašta biljke breza bubrezi crkva cvet dijabetes dunav energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krv lek lečenje manastir med more muzika nemanjići otrov pluća rak reuma sloveni srbija srce travar tvrđava ulje vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com

Postani član našeg kluba