Hidrogen peroksid – H2O2- decenijama deli naučnu javnost. Ovaj element koji sadrži jedan atom kiseonika više nego što ga ima voda, po oceni hemičara,  veoma je misteriozan. Nauka nije uspela da otkrije sve njegove tajne, a lekari koji ga koriste oralno-tvrde da donosi mnoge dobrobiti za zdravlje.

 Poznato je da je hidrogen savršeni ubica bakterija. Kada se na ranu sipa  troprocentni hidrogen, stvaraju se sitni mehurići.  To dejstvuje kiseonik koji ubija nepoželjne posetioce. Korišćenje hidrogena spolja kao sredstvo za dezinfekciju nije sporno. Spor je nastao da li je on koristan i koliko kada se unosi oralno ili intravenozno.

  Zagovornici lečenja hidergenom oralnim unošenjem smatraju ga čudom nad čudima. Američki doktor Kenet Siton koji je pokušao je da približi hidrogen ljudima, kaže:

Ćelije stvaraju hidrogen

 „ Kada se korisne baketrije u našem telu susretnu sa štetnim one luče hidrogen kako bi ih uništile. Ćelije odgovorne za borbu protiv infekcija i spoljnih napadača ( bela krvna zrnca) stvaraju hidrogen peroksid i koriste ga da oksidiraju ( spajanje sa kiseonikom)  bilo koji zločinački napad. Mehurići koji nastaju kad hidrogen dođe u kontakt sa ranom koja je inficirana bakterijama, to je u stvari kiseonik kojim se uništavaju bakterije! Sposobnost naših ćelija da proizvode hidrogen peroksid  je suštinski važno za život i on nije otrov nego uslov zdravlja.”

  Nova istraživanja pokazuju da je hidrogen peroksid  neophodan i za mnoge druge hemijske reakcije. Na primer, kako navodi jedan od zagovornika terapije dr Čarl Far, vitamin C proizvodi hidrogen peroksid koji zauzvrat stimuliše proizvodnju prostaglandina, dok Lactobacillus pronađen u crevima i vagini proizvodi hidrogen peroksid. Hidrogen uništava štetne bakterije i viruse, sprečavajući crevna oboljenja, vaginalitis, infekcije mokraćne bešike. U tom slučaju preporučuje se  ispiranje ili klistiranje 3 procentnim hidrogenom ( 3 supene kašike na 1 litar vode). 

  Prijateljske bakterije u crevima i vagini su aerobne, navode istraživači. To znači da se one razvijaju  i uspevaju uz pomoć kiseonika obogaćenog hidrogen peroksidom. Većina štetnih bakterija( i kancerogenih ćelija) su  anaerobne i ne mogu preživeti u prisustvu kiseonika i H2O2.

 Doktor Čarl Far, veliki pobornik intravenozne upotrebe hidrogena, pokazao je da on stimuliše enzimski sistem unutar tela. To pokreće brzinu metabolizma, širi male arterije i povećava protok krvi, poboljšava telesne razmene i potrošnju kiseonika. Uz to, čudesni  koenzim Q10, pomaže ragulaciju interćelijske oksidacije, organski germanijum, koji je ne tako davno zadobio znatan publicitet, takođe povećava nivo kiseonika na nivou ćelije. Čak i substance kao što su niacin i vitamin E unapređuju oksidaciju tkiva time što proširuju krvne sudove. Hidrogen peroksid je samo jedna od mnogih komponenti koja pomaže regulaciju količine kiseonika koji dospeva u ćelije. Njegovo prisustvo je takođe od vitalnog značaja i za mnoge druge funkcije. Neophodan je za za proizvodnju tiroidnog hormona kao i seksualnih hormona.

Leči pluća

 Hidrogen peroksid se preporučuje za lečenje alergijske glavobolje, visinske bolesti (oboljenje stanovništva koje živi na velikim nadmorskim visinama),  herpes simplex,  dok je kod enfizema, astme, probleme sa začepljenim plućima zabeleženo obilje rezultata: pacijenti bi iskašljavali materijal koji se nagomillao u plućima, a količina mehurića, iskašljavanje i čišćenje pluća  mogu se regulisati jednostavnim  zaustavljanjem ili puštanjem H2O2.

 -Broj zdravstvenih stanja kojima je hidrogen peroksid pomogao je neverovatan, dok je veoma mali broj onih izveštaja koji ukazuju na njegovu štetnost- navodi  Fader Vilhelm osnivač Obrazovnog koncerna za hideogen peroksid ( neprofitna organizacija posvećena obrazovanju javnosti  o sigurnoj upotrebi i terapeutskoj koristi hidrogena). One kojima je potreban lekar za intravenoznu infuziju H2O2 upućuju na  Fondaciju internacionalne bio-oksidativne medicine u Oklahoma Sitiju.

                                                                  

Kako se koristi

Troprocentni hidrogen peroksid se uzima uvek na prazan želudac ( ako imate hrane u želucu reakcija na prisutne bakteriuje može prouzrokovati penu, lošu probavu ili povraćanje),  25 dana po sledećoj šemi:


Dan – Broj kapi – puta dnevno
1     – 3           – 3
2     – 4           – 3
3     – 5           – 3
4     – 6           – 3
5     – 7           – 3
6     – 8           – 3
7     – 9           – 3
8     – 10         – 3
9     – 12         – 3
10   – 14         – 3
11   – 16         – 3
12   – 18         – 3
13   – 20         – 3
14   – 22         – 3
15   – 24         – 3
16   – 25         – 3


 

hidrogen za pluća

Višestruka namena

 Troprocentni hidrogen ( u koncantracijama većim od deset posto može da bude opasan)ima višestruku primenu:

– Supena kašika hidrogena u čaši nehlorisane vode kao rastvor za ispiranje  nosa

– pomešan sa sodom bikarbonom kao pasta za zube

– pomešan sa belim vinskim sirćetom kao sredstvo za dezinfekciju

( kuhinjske daske, kupatila, kuhinje, stolova…)

– za pranje voća i povrća od pesticida ( odvojeno prskati hirogenom i belim sirćetom, a na kraju isprati vodom)

– za zalivanje biljaka

– za skidanje fleka sa tepiha sa sodom bikarbonom

– za neutralisanje ušne masti

– za izbeljivanje zuba

– za čišćenje kože od akni 
  O.B.

Vidi još: Gledanje u sunce

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com