Da bi napravio samo jednu tinkturu, Mirsad Krnjić, travar  iz Konjica, treba da nabere, osuši, stavi da fermentiše i na kraju procedi 40 različitih biljaka. Svaka od tih biljaka ima svoje stanište, svaka  u različitim periodima raste na različitim planinama, i svaka, logično, ima  vreme kada može da se ubere. Ni pre, ni posle tog vremena ona nije dobra jer ne daje ona svoja osnovna lekovita svojstva. Svaku od tih 40 biljaka, zahvaljujući kojima nastaje  nastaje  izuzetno efikasna tinktura( i čaj)  za lečenje dijabetesa, Mirsad bere samo na planinama. Nema nijedne biljke iz ravnice.

– To su planine u našem okruženju, Bjelašnica, Jahorina, Prozor – kaže Mirsad.- Na tim planinama rastu biljke koje  cvetaju u različito doba. Recimo, kantarion je na Bjelašnici u prolazu,  a na Prozoru tek cveta. Zato se kaže da su biljke u zavinosti od podneblja različite.

  Za efikasno lečenje dijabetesa oba  tipa, Mirsad, sledeći tradiciju svog oca Osmana koji je taj recept preuzeo od svog oca, preporučuje i čaj od  isto tako 40 trava. Njegov paket za lečenje dijabetesa sadrži 4 litra tinkture od 40  trava i oko 500 grama 40 sušenih trava od kojih se pravi  litar čaja dnevno.

– To je  kura predviđena za mesec dana tokom kojih se pije 1 litar čaja dnevno i čašica od 0,5 dl tinkture uveče i ujutru. Zavisi, naravno, od organizma kako  će prihvatiti kuru, ali u proseku mesec, do dva potrebno je za potupuno izlečenje.

  Travar Mirsad Krnjić koji se 25 godina bavi pravljenjem porodične tinkture i čaja protiv dijabetesa, tvrdi da je ona toliko efikasna da gotovo da ne  postoji dijabetičar kome ne može pomoći. Toliko je efikasna da ukida i insulin.

– Da ne budem skroman, ali , mislim, da  ne postoji oboleli od dijabetesa kome moja kura ne bi pomogla. Pitanje je samo da li će da skine pet, deset ili dvadeset jedinica. Uglavnom snižava šećer u krvi vrlo snažno – kaže konjički travar.

 Deca
 Tinkturu protiv dijabetesa iz Konjica  mogu da koriste i deca, budući da je prošla analize koje su potvrdile da je sigurna za ljudsku upotrebu.

  Mirsad Krnjić  nema  misterioznu travku kojom nestaje  bolest, on u svojim mešavinama koristi sve manje – više poznate biljke koje su se pojedinačno pokazale odličnim za smanjenje šećera u krvi. To su list masline, kupina,  kantarion, čuvarkuća, maslačak, pasuljevina i druge. On ih je spojio, čime je njihovo dejstvo udružio i znatno pojačao. Praktično, sve najpoznatije biljke koje pomažu u obaranju šećera u krvi on je  izmešao, stvarajući snažnu bombu.

  Čuvarkuća

Svaka kuća bi trebalo da ima čuvarkuću – kaže Mirsad – jer je to  čudesna biljka. A  dijabetičari ili oni potencijalni trebalo bi svakog dana da pojedu po dva lista čuvarkuće.

  Ali i mešavina od 40 trava podložna je promenama.

dijabetes

– Menjam često sastav naše kombinacije – kaže Mirsad.-  Kad nađem neku efikasniju biljku, ja je, jednostavno, ubacim umesto neke koja mi se čini slabijom. Tako da se sastav naše biljne  mešavine i tinkture – neprekidno unapređuje. I u tome leži dodatna snaga i efikasnost zbog koje su dijabetičari  zadovoljni.

  Prostata

Muškarcima koji imaju problema sa prostatom, Mirsad Krnjić savetuje da svakodnevno, što više koriste bundevino ulje. Ono  će sigurno olakšati tegobe i poboljšati funkciju. 

  Mirsad kaže da su ovaj lek protiv dijabetesa u početku  njegovi davali besplatno. Kada se pročula lekovitost i kada su ljudi počeli da pristižu i kuću Krnjića sa svih strana, a oni sami neprekidno radili ne bi li napravili dovoljno tinture za sve  bolesne – počeli su da ga naplaćuju. Ne preterano, kako kaže, već samo da pokriju troškove.

I sada nije skuplji od , recimo, jedne prosečne torte. Baš torte, jer  većina dijabetičara dok je na lekovima, sanja tortu. A posle Mirsadove kure od 40 različitih biljaka – većina može sebi da dozvoli jedno parče mesečno.

                     D.D.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac


Vidi još: Čudesan eliksir baka Ruže

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba