Vera Bojičić, životni učitelj i tvorac neobičnih svetlosnih kapi zna da svaka biljka ima svoju savest. A kad nešto ima savest, to je vrhunska tvorevina, moćna grandiozna, čarobna. Odmalena je Vera Bojičić osećala da ima neku posebnu vezu sa biljakama.

 Umela je, kako kaže, da ih oseti svim svojim bićem, da uđe u njihovu suštinu i da iz njih izvuče najbolje. Ali, ona to nije radila pomoću uma i iskustva, nego se u svet biljaka upuštala najpre srcem. 

–  Svaku biljku koja mi je privukla pažnju ja sam uzimala i na taj način uzimala njenu svest – kaže Vera Bojičić. – Uzimala sam listić po listić svake biljke, jednostavno je jela i isprobavala je, pokušavajući da osetim njenu suštinu. Tako sam provela dobar deo svog života, sve dok  nisam počela da čitam šta nauka kaže, a kada sam shvatila da  se moje iskustvo sa biljkama i nauka zapravo ne razlikuju mnogo,prionula  sam na posao i počela da pravim svetlosne kapi.

   Svetlosne kapi Vere Bojičić zapravo su  ekstrakti biljaka oplemenjene svetlošću i energijom. Ili, kako kaže Vera, to je sama duša biljaka.

– Biljke se rastvaraju u alkoholu zato što je alkohol zadužen za svest – kaže. –  Alkohol ima moć da izvuče samu suštinu i svest biljke. Alkohol se, naravno, zloupotrebljava i to je druga priča. Ja govorim o njegovom suštinskom dejstvu na polju svesti.

vera bojičić i svetlosne kapi biljaka

   Vera Bojičić veruje da za svaku boljku ima leka u prirodi.

  – Ne kriju se biljke od nas, niti  sakrivaju znanje, nego se čovek udaljava od tog znanja i zatupljuje – kaže Vera. –  Ljudi neće da se potrude i da shvate, oni, generalno, ni za šta, osim za sticanje para i dobara, neće da se trude. Zato ne napreduju duhovno i emocionalno i zato ne vide lek za sebe i svoje bližnje u prirodi. Zato će manipulacije raznih vrsta carovati još dugo, dugo ovde.

  Vera Bojičić veruje da je bog zapravo slobodna volja. Upravo ta volja nju je odvela  ne samo u svest biljaka nego u svest i suštinu svega što nas okružuje.

– Slobodna volja, dakle Bog, mene je tako, kada mi je bilo potrebno, odveo na livadu, gde je bilo dosta biljaka. Bilo je to u vreme kada sam  razmišljala kako da pomognem  nekom mom bliskom da izleči astmu.  Razmišljam tako, kad pored mene biljka, sagnem se, uberem je, pojedem jednu, ostale ponesem kući. Kada sam pogledala koja je to biljka  vidim podbel, biljka baš za astmu i pluća. Onda je iskombinujem sa još dve, tri biljke koje su tako jake i napravim svetlosne kapi za  astmu – kaže naša sagovornica.

   Kombinujući tako najpre svoju intuiciju koja je odvela do određene biljke sa naučnom potvrdom, Vera je pravila svetlosne kapi za određene bolesti i stanja.Poslednje, iz njene bogate kolekcije, jesu super svetlosne kapi koje su izuzetno moćne i služe, generalno, za oporavak tela i uma.

 – Sačinjene su od pelina, žalfije, vranilove trave, kurkume…i još ponečega, a začinjene su svetlošću – otkriva  Vera.  

   Vera pomaže ljudima i u duhovnom razvoju, između ostalog  i kako da postanu slobodni.

– Sloboda je božanski dar dat ljudima i velika je grehota što  je naše društvo postalo robovsko društvo. Prvi korak ka slobodi je izlazak iz laži kojima je bremenit naš svakodnevni život, od reklama, lažnim predstavama blagostanja, predstavama koje okupiraju naše misli… Prvi korak je prestati lagati samog sebe, a onda i drugih. To se može trajno uraditi kada se donese odluka da se nijedna laž  nikada neće  izgovoriti. Ako to uspete, postaćete vlasnik  neverovatne moć koja oslobađa mozak od nepotrebnih misli – trajno. To je put ka sreći – otkriva Vera Bojičić.

                            O.B.

 

Najjače biljke

Duvan je biljka sećanja. Ja pušim i tako  održavam sećanje

 Žalfija je antibiotik i ona radi na reprogramiranju mikroba. 

Bobice su za regenraciju nervnog sistema. 

Šafran je zlatna biljka i on pomaže kod moždanih udara.  

 Vizije

  Dok sam imala vizije videla sam  razum kao nešto nevažno, nešto bez ugleda,  kako mlati praznu slamu, a srce je bilo nešto dragoceno, vredno, svetlost koja greje – kaže Vera.

Vidi još: Koja je bolja za zdravlje, indika ili industrijska konoplja?

afrodizijak bakterije biljke boje breza bubrezi cvet depresija dijabetes energija hrana imunitet jetra karcinom knez lazar koren kozmetika koža legenda lek lepota lečenje limun manastir med mikroorganizmi miris muškarci nemanjići pluća potencija reuma ruzmarin slikar slikarka so srbija srce talasi travar vitamin c vitamini voda zdravlje žene

 • Manastir Lešje, kod Paraćina čuva dve svete relikvije
  Manastir Lešje je pravoslavna bajka pod oblakom. Svetli iz daleka krst na brdu iznad ovo čuvenog po lepoti manastira, na desetom kilometru od Paraćina, ukazujući da se tu, pod njegovom zaštitom, čuvaju svete stvari. U manastiru se nalaze čestica krsta na kome je stradao Isus Hrist i deo mošti kneza Lazara Hrebeljanovića. Sveti ostaci našeg […]
 • Orah u dvorištu pokazuje do kada će domaćin živeti
    Orah je simbol snage, mentalne i fizičke.  Čvrsta ljuska nalik lobanji štiti jezgro koje nalikuje mozgu. Potrebno je samo pažljivo zagledati i tajna čemu najviše pogoduje – otvoriće se širom kao vrata. Ali ovo impozantno drvo oduvek je fasciniralo ljude. Zbog toga su mu verovatno dali „odrešene ruke“ da baš on, svojim izgledom određuje […]
 • Mandragora, koren koji vrišti i beži kad se bere
      Mandragora je biljka koju sam čula da vrišti, baš kako se o njoj priča.     Jedne sam noći sanjala kako sam po zapisima tražila mandragoru i obrela se ispod drveta gde je neko bio obešen. Na tom drvetu još je visila o užetu aura jadnika. Počela sam da kopam  tačno ispod nje, ali se […]
 • Instant hrana opasna po život
    Instant hrana opasna je po život. Kada bismo stvarno znali šta sve jedemo, verovatno bismo – prestali da jedemo.  Šalu na stranu, stručnjaci kažu da bismo se užasnuli kada bismo imali potpuni uvid u ono što smo kupili u samoposluzi, zapakovano u šarene kutije i kese, jednostavno za nošenje, još jrdnostavnije za spremanje, ali […]
 • Malina, podmlađuje, leči i sprečava spontani
  Malina (Rubus idaeus L. – Rosaceae) nam daje i sladak plod i listove, i koren, i cvet, sva četiri u stoprocentnoj meri za zdravlje. Ova višegodišnja biljka je toliki zaštitnik našerg zdravlja da utiče čak i karcinom. Plod maline deluje na maligne ćelije tako što usporava, ili potpuno zaustavlja njihovu deobu. Lekari tvrde da 130 […]
 • Ruzmarin za večno prijateljstvo i bračnu sreću
   Ruzmarin je biljka koja simbolizuje odanost i prijateljstvo. Obično se zbog toga sadi ispred kuće, kako bi ukućane krasile baš te osobine, a kuća uvek bila puna ptrijatelja.   Ovu nežnu  biljku sa plavim cvetićima, veoma mirišljavu stavljaju i u  bidermajere  da bi mladenci  zauvek bili bliski i poštovali se i onda kada prođe strast […]