Biodinamički aktivator je preparat koji ima moć da aktivira potencijale zemlje i bilja. Biodimaniku je osnovao  Rudolf Štajner, nemački  naučnik, filozof i mistik koji je podučavao poljoprivrednike da za zdravu hranu iz naše bašte, nije dovoljno imati čistu Sunčevu energiju, nezagađenu zemlju i vodu i seme biljke. Biljke koje ćemo zasaditi treba podstaći i prehranjivati da bi dale  kvalitetan rod. Za to se u biodinamici priprema  preparati koji imaju moć da aktiviraju potencijale zemlje i biljke. Najvažniji među njima je preparat koji ima broj 500 a koji se naziva još i  biodinamički aktivator.

 -Preparat 500 je osnovni i najvažniji biodinamički pomagač koji snažno i efikasno strukturira  tlo, čime podstiče rast korenja i mikrobiološku aktivnost unutar zemlje,koja dalje aktivnop stvara  humus neophodan za zdrav rast biljaka. Taj preparat, dakle, nije  gnojivo ili đubrivo, on je aktivator.

    Da biste napravili preparat 500 neophodni su vam neopštećeni rogovi od krave. Oni se napune  dobro prerađenim kravljim đubrivom tako da ne ostane nijedna šupljina, a zatim se zakopaju  na prethodno pripremljenom humusnom mestu,  u dubinu od 30 do 50 santimetara. Može se  u rupu za rogovoe staviti i rethodno pripremljen kompost.

Preparat 500 pomaže da se stvori  trajni humus, da razmnoži zemljine bakterije, gljivice i crve,  poboljšava strukturu tla i apsorpciju vode.

   To se radi oko Miholjdana ( 29. oktobra). Rogovi ispunjeni kravljim djubrivom ostaju u zemlji do proleća. Vade se za Uskrs. Magičan bioaktivator zemljišta je spreman za svoje magično dejsvo za koje, kako  se navodi u literaturi, zvanična nauka još nije  odgonetnula na kom principu radi. Iz jednog roga  dobićete oko 88 grama koliko je potrebno da se aktivira jedan hektar zemlje  dva puta godišnje.

  Upotrebljava se na proleće, u aprilu i maju,  i u jesen, u septembru i oktobru, i uvek popodne, posle 17 sati.

 Način pripreme je sledeći:

  Sadržaj  se izvadi iz roga i drži se u  posudi od prirodnog materijala ( drvo, recimo) do upotrebe. Sadržina roga, koja bi trebalo da bude tamno braon boje i mirisa šumskog humusa,  stavi se u 10 litara bunarske vode ili kišnice da se rastvori. Meša se neprekidno da se lepo rastvori i dinamizuje iz vira na dnu posude. Tako je dobijen homeopatski preparat koji se mora upotrebiti u roku od tri sata. Može da se prespe u veću količinu vode i da se  zemlja i biljke isprkaju.

 Za hektar zemlje treba vam oko 40 litara vode.          

Uz ovo đubrivo iz roga, obavezno se upotrebljava i mleveni kvarc, silicijum-dioksid, gorski kristal, koji provodi kosmičku i energiju svetlosti.

Preparat 500 se koristi naknadno i za vreme velikih vrućina  za pomoć nadzemnom delu biljke.

 Domaćini koji koriste preparat 500 imaju kvalitetnu zemlji i zdrave biljke pune hranljivih sastojaka.

   I.Marić

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com