Lek za srce nemačke monahinja Hildegard (de Bingen) traju hiljadu godina. Ova pokroviteljka  prirordne medicine. ostavila je generacijama u nasleđe prirodne lekove koji su prešli granice. Širom sveta koriste se njeni prirordni lekovi a među njima i lek za zdravo srce.

Poznata po svojim prororočanstvima, nemačka monahinja Hildegard se mnogo zanimala prirordnim lečenjem i prirodom uopšte. Zapisala je da  sve što  je sadržano u  prirodnim lekovima jeste  “  smisao otkrovenja“.

 Recepti su joj se ukazivali  s neba, na javi. Nije imala snove, u kojima su se ukazivale instrukcije, već je zapisala:

Ukazi na javi

 “ Sve što sam  videla u početku ukazivanja,  videla sam očima duha  i slušala ušima duha“.

Sve što je ona imala prilike da sazna, nije zadržavala samo za sebe:

 „Sve što mi je otkriveno iz tih nebeskih tajni, ja sam prenela ljudima“, zapisala je.

Za ovu monahinju zdravlje je bilo svakodnevno dostignuće  ili ogledalo harmonije između čoveka i tvorca.

Da li je to što je govorila sestra Hildegard  čista mistika , pitaju se mnogi. To zavisi od vere svakoga od nas i pogleda na  čoveka. Zavisi i od toga da li verujemo da postoje tajna znanja.

Tek, treba reći, nemačka  monahinja Hildegard je živela  duže od 80 godina  a njeni recepti žive hiljadu godina. Istina, raširili su se Evropom, pa su toliko uhvatili korena u različitim krajevima da  svaki narod misli da je reč o njihovom autentičnom starinskomi receptu.

monahinja hildegard

U svakom slučaju, nije važno čiji je, važno je da „radi“. Samo efikasni i pravi recepti mogu da prežive tolike godine, a budući da je ovaj recept upravo takav,  prenošen s kolena na koleno do današnjih dana.

Moćno znanje

Za ovaj  monaški recept u svakom slučaju, potrebno je sledeće:

 10 struka sveže peršuna

1 litar belog ili crvenog vina

2 kašike jabukovog sirćeta

300 ml meda

 Priprema se na sledeći način: vino i jabukovo sirće se sjedine u  posudii, dodaju se strukovi peršuna, doverde se do vrenja,  a zatim se jačina smanji i ostavi 10 minuta  na  veoma blagoj vatri.

Po istkeku tog vremena, skloni se sa ringle, ostavi se da se malo ohladi, ne u potpunosti, već da smesa ima oko 50 stepeni Celzijusovih, procedite se  i u masu  doda med. Promešati dobro, zatim,  i preliti  u sterilizovanu staklenu teglu. Zatvoriti teglu i lek je spreman za upotrebu.

 Koristi se jedna kašika smese dnevno sve dok je potrebno.

                             O.B.

Vidi još: Jeftin lek za mnoge bolesti

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba