Kalcijum-hlorid za kožu umesto voćnih kiselina! Lepo zvuči ali – kako?

Umesto voćnih kiselina kojima se tokom hladnog zimskog perioda skida odumrli sloj kože – alternativci preporučuju piling kože u vlastitom aranžmanu. Potreban je samo kalcijum-hlorid. Efektan je koliko i kiseline, a pristupačniji za svačiji džep od skupih tretmana u salonima. Potpuno je bezbolan i bezopasan, naravno, a efekat – zadivljujući.

  Potrebno je:

1 kesica kalcijum – hlorida (rastvor 5 – 10 procenata)

2 pamučni jastučići vate

3 dečiji sapun

 Kalcijum- hlorid, koji se u medicini  koristi za nadoknjađivanje kalcijuma u organizmu, nanese se pomoću vate na lice i ostavi da se osuši. Postupak se ponovi pet, šest puta, i to svaki put kada se  kalcijum – hlorid osuši.

Kada se i poslednji sloj  kalcijum – hlorida osuši, umočite palčeve u vodu i  nasapunjajte ih zatim dečjim sapunom koji sadrži natrijumove i kalijumove soli a koji sa kalcijumom stvara  “ljušteću” reakciju koja prouzrokuje ljušćenje gonjeg sloja kože.

  Masažnim pokretima utrljavajte zatim sapun u kožu. Pod prstima  ćete osetiti  kako se koža ljušti. Iznova utrljavajte sapun i masirajte kožu sve dok ne osetite da više nema grumuljica i da je sve glatko. Zatim lice dobro isperite mlakom vodom  i nanesite masnu kremu, budući da  kalcijum i sapun suše kožu.

Primena

Kalcijum – hlorid se koristi u  medicini kao sredstvo za nadoknađivanje kalcijuma u organizmu, za dehidrataciju gasova, za  dobijanje različitih jedinjenja kalcijuma, za uklanjanje tragova vode iz organskih supstanci, u prehrambenoj industriji kao aditiv i kao sredstvo za sprečavanje stvaranja leda na putu.

  Tokom nanošenja kalcijum – hlorida, moguće je osetiti peckanje po koži. Ukoliko se to dogodi, isperite lice vodom odmah, da ne dodje do oštećenja kože.

 Ovaj piling ne treba raditi često, jednom do dva puta mesečno, savetuju ruski stručnjaci. Rezultat će biti očaravajući jer  garantuje glatku i čistu kožu.

 Takođe, ruski piling se radi tokom zime, kada nema sunca, da bi se izbeglo UV zračenje.

 Ako to radte tokom tri zimska meseca, bar jednom mesečno, koža će se potpuno regenerisati, očistiti i izgledaće mnogo mlađa, jer, kao što je poznato, skidanje gornjeg sloja kože  usporava bore.  Na jednostavan I jeftin način dobija se više efekata: i mlada i lepša koža, bez bubuljica i nepravilnosti, bez fleka, sa manjim porama i sa manje bora.

                                          O.B.  

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još: Teorija o mladosti

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba