Valerij Rjabov uvek zna šta nam je. Ovaj Ukrajinac, neobičnih sposobnosti, samo par minuta razgovora i posmatranja znaće da li ste i od čega bolesni i šta vam nedostaje. Kako? Kako to može da zna? Ukrajinac iz Lavova gde ima svoju privatnu ordinaciju alternativne medicine ali i iz Beograda gde gostuje, sa osmehom odgovora:

-Nisam rentgen, nisam vračara, nisam iscelitelj. Jednostavno znam.  Osećam vašu energiju kroz veoma nežne vibracije. Vidim vašu auru. Vidim njene boje. Znam, kuda treba da se krećem. Imam osećaj.

valerij rjabov

  Za Valerija Rjabova, Ukrajinca neobičnih sposobnosti, najvažniju ulogu u životu  ima duhovnost. Ona je za njega ispred svih i svega.

– Duhovnost – rekao je – duhovnost je sam život.

   Čovek koji je shvatio da poseduje neobične sposobnosti još kao dete, samo što tada nije umeo da ih koristi, počeo je veoma rano da traga za  tom „beskrajnom, dalekom zemljom gde duh slobodno luta”. Tražio je svuda, u knjigama, u ljudima, u stvarima, u učiteljima, u sebi…

– Kada sam je pronašao posle dugog puta shvatio sam da je duhovnost najvažnija od svega na svetu. To je ona informacija koju dajemo i koju primamo. Ona je savršenstvo. Kada se popnemo na taj visoki nivo, ona nam otvara vrata prema drugim svetovima. Mi smo u mogućnosti da prolazimo kroz ta vrata i da stičemo nezamenljiva i neprocenjiva iskustva.

valerij rjabov

Zbog svega toga naš Ukrajinac ne voli da kaže da je iscelitelj. Više voli da mu kažu da je on duhovan čovek koji pomaže ljudima. Čovek koji jednostavno oseća energiju drugih ljudi, stvari, svemira. I  zahvaljujući njoj zna gde se ta nit prekida u našem organizmu i gde je došlo do „ zastoja”.

-Dobio sam informaciju i koristim je da pomažem ljudima. Ta informacija stigla je do mene volšebnim putevima i  to je energija. To je bog. Ja na to gledam tako kao da je  bog neka šifra, zapravo. Većina ljudi kada izgovori tu reč ima u glavi sliku Boga. To je kao neka vrsta programa. Isto tako, kada kažemo đavo imamo antropomorfne slike.Za mene, bog je energija. Nema lik.

A energija? Kako ona pomaže?

– Ceo svet je energija- odgovara Rjabov.- Energija nije hirurg da vam odseče  loš deo tkiva. Ona  svojim vibracijama pomaže ćelijama da se poprave. Sve se odvija slanjem informacija. Ćelija dalje šalje drugim ćelijama. To je kao kada drvo na tri kilometara u šumi koju je zahvatio požar dobije vibraciju  da je situacija alarmantna. Ja zapravo ljudima pomažem tako što im dajem informaciju i upućujem  da sve sami rade. Čovek sam sebe leči. Kao što sam sebe ume da razboli tako i sam sebe ume da izleči. Tableta ne leči. Ona samo niveliše.

energija je sve

 o Kakav smo narod u energetskom smislu?

-Srbi su u redu – odgovorio je.- Samo imaju malo prenaglašen strah za budućnost, za sebe, za svoju decu, za unuke. Stalno su u tom strahu koji je, verujem, posledica duge istorije ratovanja. Sada će taj duh srpskog naroda početi da se smiruje. Staložiće se. To će se dogoditi u narednom periodu. Sve je krug. Sve se vrti u krug.

  Valerij Rjabov više veruje u alternativnu nego u zvaničnu medicinu jer smatra da je ova druga ograničena. Uostalom, primećuje, danas na internetu svako može da vidi šta znači kad ga nešto boli, i šta da u tom slučaju da uzme. Ali, kaže s osmehom, veruje u pametne ljude.

Veruje i da je srećan čovek kada nikome nije dužan, kada živi kako hoće, kada nema brige, kada pomaže ljudima i uživa da daje. Kao što je pravom monahu potrebna samo molitva i ništa više, tako je  čoveku potrebna duhovnost da bi bio srećan. Svako znanje, emocije, sreća, nesreća, sve, baš sve je duhovnost.

                  izvor Dijana Dimitrovska

Vidi još:Južnoafrikanac pronašao korene u Šumadiji

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com