Menjati sebe je veoma teško. Koliko god bi se misaono čovek trudio da preokrene svoje namere u dejstvo, menjanje je dosta teško.

 Ali, uči nas  Sergej Nikolaevič Lazarev,  ako se misli spoje u jednu živu sliku – tada se čovek menja mnogo lakše. Njegova emocija se lakše stvara na osnovu slike  jer je vodič za akciju slika, a ne misao.

 Poimanje, dakle, dolazi kroz slike.

 Dve hiljade godina verujemo da treba opraštati i voleti, ali u praksi, u našim životima, životima naših prijatelja i najbližih se malo toga ostvaruje. Za mnoge je Biblija potpuno neshvatljiva, mnogi ne shvataju u čemu je suština Hristovog učenja.

 To dolazi zbog tpoga što naše misli i učenja ne pretvaramo u sliku, uči nas Lazarev.  Sve pravilne misli, predavanja, knjige, treba sažeti u sliku i tek tada će početi promena.

  Pokušajte da zamislite lik čoveka koji voli.  Sistem slika, izraženih kratkim frazama, stvara kod slušaoca ispravan unutrašnji smer. Tako će čovek  brže i lakše da promeni sebe, svoje zdravlje i svoju sudbinu.  

 Sve na svetu modeluje svoju budućnost. Kako se to radi? Željom, objašnjava Lazarev. Ali, šta je želja?

-To je energetski impuls koji sjedinjuje uzrok i posledicu. To je eksplozija energije i sažimanje vremena. To je program u kome je kodiran tok događaja. I svako živo biće se razvija po određenom programu, ima želje i početne oblike svesti. Pošto neživa priroda takođe ima svoje cikluse razvitka u vremenu sa određenim koeficijentom, mi možemo suditi i o neživoj prirodi. Program razvitka vasione je šifrovan u osećanju ljubavi. I ako sopstveni program, koji je uvek u sukobu sa glavnim programom u vasioni, prelazi «crvenu crtu», dolazi do rušenja površinskih struktura radi očuvanja dubinskih – objašnjava Lazarev.

Lazarev navodi primer stada bivola, koje je gledao na televiziji. Jedan od njih je zaostao, i nekoliko lavica ga je okružilo, bacilo se na njega i oborile ga na zemlju.

„ Mehanički sam dijagnostikovao njegove parametre: program samouništenja mnogostruko premašuje smrtonosnu granicu. Spremnost prihvatanja traumatske situacije u «minusu». Nivo gorodsti, sedam do osam puta veći od kritičnog. Pošto je podsvesna agresija u odnosu na osećanje ljubavi kod bivola prešla «crvenu crtu», on je polako tražio situaciju u kojoj može da pogine. Da ga nisu rastrgli lavovi, mogao je da slomi nogu, razboli se itd.

 Ako dobro pogledamo, videćemo da budućnost mogu da modeluju sva živa bića. U Južnoj Americi rečne ribe iskaču iz vode i bacaju ikru na listove drveća iznad vode, da je ne bi pojele druge ribe. Kada se na leptirovim krilima pojavi šara, koja podseća na preteći pogled koji plaši ptice – to takođe predstavlja modelovanje budućnosti. Samo kod insekata slični procesi se odvijaju stotine hiljada godina, kod riba i životinja odigravaju se mnogo brže. Što više obuhvatimo prošlost, sadašnjost i budućnost imaćemo razvijenije mišljenje.

  Menjati sebe je moguće i poželjno. Čovek može da menja sebe i svoju sudbinu svojom željom i slikama koje zamišlja.

               Bratislava Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba