So je nezamislivo korisna za ljudski organizam. I to na poseban način. Ukrajinski akademik Boris Vasiljevič Bolotov, izgradio je celo učenje koje dokazuje da so može da nas podmladi – bukvalno.

U knjizi „ Besmrtnost to je realnost”, ovaj lekar koji se bavio podmlađivanjem ćelija ljudskog organizma, daje savet kako da obnovimo ceo organizam.

  Prvi i najefikasniji način obnavljanja ćelija i ubrzanje zamene starih novim ćelijama jeste upravo –  so.

So kao lek

„So izaziva reakciju želuca i tera ga da izbaci kisele fermene ( pepsine) koji ostaju dugo u organizmu i onemogućavaju obnovu ćelija“, kaže Bolotov i savetuje:.

  “ Svaki put posle obroka stavite na jezik jedan gram soli, pustite da se otopi i posle nekoliko minuta progutajte. So se stavlja na jezik svaki put posle obroka ma koliko da ih imate“.

so kao lek

   U toku dana  ovu proceduru možete ponoviti od jednog do 10 puta. Istovremeno, preporučuje ovaj akademik, možete jesti slano povrće i posoljeno voće i mladi sir. Baš kao što su naše bake umakale povrće u so.

Za vreme ovog intenzivnog podmlađivanja ćelija organizma, privremeno se ne upotrebljava zejtin.

  So u ovom slučaju ima funkciju da pomogne da se izbace pepsini i nije bitno koju vrstu soli koristimo .

  Drugi način da odstranite  stare ćelije  sa smanjenom životnom funkcijom, čime se pravi mesto novim ćelijama, jeste sledeći: posle jela  poželjno je pojesti 1- 2 kafene kašičice morskog kupusa ili komadić slane ribe.

  Treći način: za vreme jela jedite kiselo voće i povrće. Jesti često kisele čorbe od kiselog kupusa, cvekle, kisele šargarepe.

  Četvrti način podmlađivanja ćelija: U ishranu ubacite obavezno bobovnik, čuvarkuću i druge biljke koje izazivaju lučenje i stimulaciju  sokova želuca. To su : zečiji kupus,  bokvica, mirođija,  fenhelj, običan kupus, kopriva, morski kupus ( laminarija), detelina, eleuterokok, zlatni koren, ženšen…

radost

  Bobovnik i čuvarkuću, savetuje ovaj akademik, zakiselite: napunite teglu od 3 l ovim biljem, stavite kafenu kašičicu soli, i 0,5 g kvasca i ostavite da se kiseli nekoliko dana. Piti po jednu supenu kašiku za vreme jela.Za stimulaciju želudačnih sokova koristite ljute začine: biber, senf, ren, rotkvu, korijander, kim, cimet, nanu…

  Izbacivanje soli

 Postoje soli koje ne mogu da se izbace iz organizma. Takve su soli koje se ne rastvaraju i to su alkalne, mineralne i masne, tipa urata, fosfata i oksalata. ( One koje se rastvaraju izabacuju se putem urina).

 Da bi se ove nerastvorive soli izbacile potrebno je lukavstvo. Akademik Bolotov predlaže da se u organizam unesu alkalije koje nisu štetne po organizam. To su odvari nekih biljaka i sokovi.

 Čaj od korena suncokreta rastvara razne soli u organizmu. U jesen, savetuje on, nakupite debele delove korena suncokreta, odseći im dlakavo korenje, oprati ga i osušiti običnom metodom.

Koren iseći na komadiće veličine pasulja.

slana voda

Priprema se tako što se  jedna čaša od 2 dcl napuni  i kuva u 3 litre  vode  2 – 3 minuta. Čaj se pije u roku od 2 – 3 dana.

 Zatim se isti koren opet kuva, ovoga puta  5 minuta u istoj količini vode.  Takodje, čaj popiti u roku od 2 – 3 dana.

 Zatim i treći put kuvati isto korenje  ovoga puta 7 minuta  i popiti u roku od  2 – 5 dana.

 Nadalje, praviti čaj od nove porcije korenja i uraditi sve isto kao i kod prve porcije.

 Pije se u velikim dozama  mesec i po dana. Nerastvorive soli počinju da izlaze iz organizma tek posle dve nedelje i izlaze sve dok mokraća ne postane providna kao voda. U tom periodu ne sme se uzimati ljuto, slano i sirće.

 Soli dobro rastvara i čaj od troskota, rastavića, uvin čaj, čaj od repova bundeve,  kora od lubenice.

O.B.

Vidi još: Kefir, čudo od napitka

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Uvek možeš da se odjaviš. Ne šaljemo neželjenu poštu.

close

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com