So je nezamislivo korisna za ljudski organizam. I to na poseban način. Ukrajinski akademik Boris Vasiljevič Bolotov, izgradio je celo učenje koje dokazuje da so može da nas podmladi – bukvalno.

U knjizi „ Besmrtnost to je realnost”, ovaj lekar koji se bavio podmlađivanjem ćelija ljudskog organizma, daje savet kako da obnovimo ceo organizam.

  Prvi i najefikasniji način obnavljanja ćelija i ubrzanje zamene starih novim ćelijama jeste upravo –  so.

So kao lek

„So izaziva reakciju želuca i tera ga da izbaci kisele fermene ( pepsine) koji ostaju dugo u organizmu i onemogućavaju obnovu ćelija“, kaže Bolotov i savetuje:.

  “ Svaki put posle obroka stavite na jezik jedan gram soli, pustite da se otopi i posle nekoliko minuta progutajte. So se stavlja na jezik svaki put posle obroka ma koliko da ih imate“.

   U toku dana  ovu proceduru možete ponoviti od jednog do 10 puta. Istovremeno, preporučuje ovaj akademik, možete jesti slano povrće i posoljeno voće i mladi sir. Baš kao što su naše bake umakale povrće u so.

Za vreme ovog intenzivnog podmlađivanja ćelija organizma, privremeno se ne upotrebljava zejtin.

  So u ovom slučaju ima funkciju da pomogne da se izbace pepsini i nije bitno koju vrstu soli koristimo .

  Drugi način da odstranite  stare ćelije  sa smanjenom životnom funkcijom, čime se pravi mesto novim ćelijama, jeste sledeći: posle jela  poželjno je pojesti 1- 2 kafene kašičice morskog kupusa ili komadić slane ribe.

  Treći način: za vreme jela jedite kiselo voće i povrće. Jesti često kisele čorbe od kiselog kupusa, cvekle, kisele šargarepe.

  Četvrti način podmlađivanja ćelija: U ishranu ubacite obavezno bobovnik, čuvarkuću i druge biljke koje izazivaju lučenje i stimulaciju  sokova želuca. To su : zečiji kupus,  bokvica, mirođija,  fenhelj, običan kupus, kopriva, morski kupus ( laminarija), detelina, eleuterokok, zlatni koren, ženšen…

  Bobovnik i čuvarkuću, savetuje ovaj akademik, zakiselite: napunite teglu od 3 l ovim biljem, stavite kafenu kašičicu soli, i 0,5 g kvasca i ostavite da se kiseli nekoliko dana. Piti po jednu supenu kašiku za vreme jela.Za stimulaciju želudačnih sokova koristite ljute začine: biber, senf, ren, rotkvu, korijander, kim, cimet, nanu…

  Izbacivanje soli

 Postoje soli koje ne mogu da se izbace iz organizma. Takve su soli koje se ne rastvaraju i to su alkalne, mineralne i masne, tipa urata, fosfata i oksalata. ( One koje se rastvaraju izabacuju se putem urina).

 Da bi se ove nerastvorive soli izbacile potrebno je lukavstvo. Akademik Bolotov predlaže da se u organizam unesu alkalije koje nisu štetne po organizam. To su odvari nekih biljaka i sokovi.

 Čaj od korena suncokreta rastvara razne soli u organizmu. U jesen, savetuje on, nakupite debele delove korena suncokreta, odseći im dlakavo korenje, oprati ga i osušiti običnom metodom.

Koren iseći na komadiće veličine pasulja.

Priprema se tako što se  jedna čaša od 2 dl napuni  i kuva u 3 litre  vode  2 – 3 minuta. Čaj se pije u roku od 2 – 3 dana.

 Zatim se isti koren opet kuva, ovoga puta  5 minuta u istoj količini vode.  Takodje, čaj popiti u roku od 2 – 3 dana.

 Zatim i treći put kuvati isto korenje  ovoga puta 7 minuta  i popiti u roku od  2 – 5 dana.

 Nadalje, praviti čaj od nove porcije korenja i uraditi sve isto kao i kod prve porcije.

 Pije se u velikim dozama  mesec i po dana. Nerastvorive soli počinju da izlaze iz organizma tek posle dve nedelje i izlaze sve dok mokraća ne postane providna kao voda. U tom periodu ne sme se uzimati ljuto, slano i sirće.

 Soli dobro rastvara i čaj od troskota, rastavića, uvin čaj, čaj od repova bundeve,  kora od lubenice.

O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još: Kefir, čudo od napitka

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba