Zglobovi će biti kao novi uz recept koji čeka da ga otkrijemo i napravimo. Bolji je od bilo koje reklame, ne košta ništa, sem truda i vere da ćemo ga dobro napraviti.

Melem za sve probleme sa skeletom, zglobovima i mišićima stiže sa juga Rusije, pravo iz  tajne škrinje Irine Volovikove.  Nije ga ona izmislila, samo ga je preuzela od svoje bake  koja ga je koristila  za sve boljke  kostiju. Ali, nije ga ni baka izmislila, samo ga je preuzela od svoje bake. Kolektivno ljudsko nastalo u dalekoj prošlosti, traje i danas.

Podjednako moćan i aktuelan za sva uganuća, iščašenja,ukočenja, ušinuća, bolove skeleta i mišića. Njegovo veličanstvo – ren.

  Tačnije, glavni sastojak je – lišće rena. Sigurno znate da koren rena ima i lišće i da raste  kako u Rusiji, tako i u Srbiji.  Potrebno je tokom leta ubrati lišće rena jer je ono udarni sastojak melema koji će donositi olakšanje za sve bolove kostiju i mišića.

  Uz  to, ovaj melem, kada se uzima oralno, izbacuje  soli iz organiza, leči stomačne probleme i bori se protiv virusa, bakterija i patogena svih vrsta.

  Priprema jednostavna: po sopstvenoj proceni uberite lišče rena, operite ga, i stavite u vodu da baci samo jedan ključ, zatim ga sameljite kroz mašinu za mlevenja mesa. Osetiće se snažan miris rena koji tera suze na oči, opojan i  lekovit antiseptik.

   Samleveno lišće rena stavite u teglu ali tako da ono zauzme polovinu od celokupne zapremine.  U samleveno lišće rena se stavi kašika meda. Zato što med  pojačava  svojstva lišća. Zatim se  zalije alkoholom od 50 procenata ili vodkom ( ili domaćom rakijom).  Promešati kašikom  da se med rastvori i sjedini sa  ostalim sastojcima, zatvoriti teglu i  polako je okretati dok  se sve lepo ne izmeša i ne postane jednoobrazna smesa.

  Prv i korak je učinjen: melem je napravljen. Sledi mirovanje. Ostavi se da stoji na tamnom mestu dve do tri nedelje, ali se svakog dana promućka tegla najmanje dva puta.

Kroz tri nedelje melem bi trebalo procedi kroz nekoliko gaza da ne ostane nijedna  čestica.

Drugi korak je time zvaršen, melem koji efikasno leči mišiće, kosti, zglobove i kožu – sada je spreman za upotrebu.

Treći korak – korišćenje. Koristi se na dva načina: nanošenjem na  bolna mesta i oralnim uzimanjem.

  Ako je namena neko bolno mesto, zglobovi, mišići onda se melem od listova rena koristi tako što se natopi  kompresa koja se zatim (zavojem ili nečim drugim) pričvrsti na bolno mesto.

  Prethodno treba proveriti da li koža ima reakciju na jak melem od lista rena. Stavite malo na kožu i sačekajte reakciju.

   Drugi način  upotrebe melema je oralno,  za unutrašnju upotrebu.  Pije se najčešće razblažen u mlakoj vodi  u slučaju kašlja, nazeba, virusa, gripa, uzima se po jedna kašičica pola sata pre jela.

    Ovaj melem je , kažu, najmoćniji kod angine. U tom slučaju pomaže i kao spoljna obloga i kao napitak. Takođe, koristi se i kod stomačnih problema. Posebno je popularan za izbeljivanje kože od pigmentacije i uopšte, za svetliji ten.

   – Budući da je jak antiseptik može da se koristi za sve porobleme sa kožom, stomakom, može da posluži za bolesne desni – savetuje Irina  Volovik.

  Primena je mnogo a  pošto je reč o moćnom i jakom sredstvu korišćenje ima ograničenja: ne bi trebalo da ga koriste oni koji imaju problema sa želucem,  dok se trudnicama preporučuje  umerena upotreba.

  U svakom slučaju, ako leti preskočite i zaboravite da napravite ovaj čudesni melem za zimu, uvek imate popravni, na jesen. Tada možete da napravite melem od korena rena, koji stiže u poznu jesen. Pravi se na isti način, male su razlike u svojstvima, a korist je  velika.

                            Bratislava Vukanović

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com