Čišćenje jetre je važno kao i vazduh koji dišemo. Jetra je naša fabrika koja prečišćava sve što unesemo u organizam. Ako ona nije zdrava – nećemo ni mi. Treba je čistiti što češće i ne treba da nas mrzi da pomognemo ovom organu da lako prerađuje o otrove koje unosimo.

Stari dobri recept preporučuje čišćenje jetre dva puta godišnje. I jednom bi bilo dobro.

Pripremiti puno voća i povrća, jabukov sok, gorku so( četiri supene kašike soli pomešajte sa tri čaše vode i 1/2 kašičice vitamina C (zbog ukusa a i da bi se izbegla nekontrolisana dijareja), grejpfrut, hladno ceđeno maslinovo ulje, limun. 

 Tri dana jede se samo sirovo voće i povrće i pije velika količina soka od jabuka jer pektin iz jabuka omekšava i ravna kamenčiće  u žučnoj kesi i jetri.

 Četrvrtog dana doručkuje se voćni obrok, za ručak kuvane cerealije( bez mleka) čime se omogućava proizvodnja žuči i  pojačani pritisak u jetri( zajedno će izgurati višak kamenja).

 Od 14.00 ne jede se i ne pije ništa do 18.00  kada se popije prva doza gorke soli.

 18.00 časova : Popije se prvi obrok rastvora 3/4 čaše gorke soli.

 20.00 časova : Popije se drugi obrok 3/4 čaše gorke soli. (Necete osećati glad iako niste jeli).

 21.45 časova : U posudu za mućkanje uspite 3/4 čaše (tačno izmerite) visoko kvalitetnog maslinovog ulja, 3/4 čaše iscedjenog grejpfruta i limuna. Dobro sjedinite mešavinu da postane tečna, skoro kao voda.  Voće mora biti sveže iscedjeno. 

 22.00 časa: Popijte mešavinu maslinovog ulja, grejpfruta i limuna. Lezite odmah. Što pre legnete više ćete kamena izbaciti.Prislonite kolena na grudi zauzimajući položaj fetusa i tako ležite na desnom boku pola sata. Mešavina ulja i citrusa će stići do vaše žučne kese i jetre koji neće znati šta da čine sa tolikom zasićenom uljnom emulzijom, grčenjem će izlučiti svu žuč, plus kamenje, šljunak i kristale. Nakon pola sata možete se okrenuti na leđa.Pokušajte da ostanete nepomični najmanje 20 minuta( do pola sata). Opustite se i spavajte. Sutra će vaša jetra biti čista.

 Peti dan: Kada se probudite, popijte treću dozu pripremljenog rastvora gorke soli.

 2 sata kasnije: Popijte poslednju dozu gorke soli. Naredna dva sata možete jesti nešto lagano, a posle još jednog sata možete se vratiti vašoj normalnoj ishrani.

  Čišćenje žučne kese i jetre može da se ponavlja na dva meseca, sve dok ne izbacite sve kamenčiće. Da li ste ih se rešili najbolje ćete znati ako posmatrate sadržaj stolice. Zeleni kamenčići iz jetre i žuči plivaće po površini jer sadrže holesterol, dok će holesterolni kristali iz žučnih kanala biti kaša koja pliva po površini sa hiljadama belih kristala. Kada očistite jetru i žuć jedite svakog dana dve supene kašike kvalitetnog maslinovog ulja kako biste obezbedili optimalnu efikasnost jetre.

I. Perić

bašta biljke breza bubrezi crkva cvet dijabetes dunav energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krv lek lečenje manastir med more muzika nemanjići otrov pluća rak reuma sloveni srbija srce travar tvrđava ulje vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com

Postani član našeg kluba