Zoran Maksimović, travar iz Bora o biljkama ima jednu teoriju.  Što su manje, neuglednije, to više daju.

 Gazimo ih, ne primećujemo, a treba ih veličati, smatra on. Jer to su najdarodavnije biljke. Hajdučka trava, kopriva i bokvica, za njega su  tri su biljke koje su za naše zdravlje nezanimljive i izuzetno lekovite.

 -Ono što gazimo i ne obraćamo pažnju na male listiće i neugledne biljčice – to je najbolji lek – veli inženjer i travar Zoran Maksimović iz Bora.

 Počnimo redom, podučava Maksimović, hajdučka trava je zakon za žene. Kopriva  je čudo za cirekulaciju, čisti krv, a i antikancerogena je. Bokvica je kraljica zdravog tkiva, obnavlja tkivo najefikasnije, zajedno sa gavezom.

  Može Zoran Maksimović da nabraja lekovite trave dovoljno dugo, ali ,sam vrh tog dugačkog reda zauzimaju tri pomenute biljke.

  Kako gog, sa čime god, u bilo kakvoj kombinaciji, nije važno, ove biljke bi trebalo koristiti što češće.

–  Zdravlje se najbolje čuva prevencijom – veli travar Zoran Maksimović. – Zdravom organizmu čajevima dodajete ono što mu treba da se obnovi.

  Kada krenu problemi sa zdravljem, obično se ljudi najpre obrate lekaru. Taj put poštuje i travar Zoran.

–  Lekar je na prvom mestu, on mora da da dijagnozu – govori travar Maksimović.- Doktori leče, mi pomažemo da se otklone tegobe. Najprirodniji put svakog čoveka koji ima problema sa zdravljem jeste da mu lekar da dijagnozu i lekove, a da mi zatim  pokušamo da mu prirodnim putem otklonimo tegobe.

 Nijedan pravi travar, veli maksimović, neće negirati zvaničnu medicinu, niti je stavljati u drugi plan. Ona je za Zorana, koji se zanima za biljke dve decenije, na prvom mestu.

 Ali ima nešto gde je lekovita trava na prvom mestu, pre medicine. To je, veli Maksimović, prolaps. Tu smo mi glavni. Medicina malo pomaže.

  Za sedam godina intenzivnog rada sa biljkama, travar Zoran najviše uspeha svojim čajevima, tinkturama, melemima i kupkama, zabeležio je u obnavljanju prostate, impotenciji, prolapsu bešike, materice, debelog creva, preponskoj kili, atrofisiji mišića.

 •    Dejan Berbatović u projektu stvaranja nepobedive Srbije
        Nekada je Dejan Berbatović slavio svoje pobede i uspehe velikom radošću. Bilo je to vreme kada je, kako kaže, ego dominirao njegovim bićem, a on sam bivstvovao na […]
 •   Momčilo Aleksandrić, doktor klasične gitare
  Pesma kaže da „ ide Mile lajkovačkon prugom“, ali ide i Momo lajkovačkom prugom,  i to pravo do Amerike, do Minesote, gde na tamošnjem univerzitetu naš Lajkovčanin – Momčilo Aleksandrić […]
 •   Zdrava duša znači zdravo telo
    Zdrava duša je uslov da imamo zdravo telo. Medicina je lečila uvek samo telo, ne shvatajući da preko tela utičemo i na dušu. Religija je, recimo, lečila dušu i […]

  Takođe, napominje, tu su i organi za varenje, gastritis, kiselina, čir na želucu.

  Odlične rezultate postogao je u oblasti steriliteta, holesterola, migrena a oni koji su pili njegov antistres čaj kažu da je ”fenomenalan”, umiruje i vraća osmeh na lice.

– Čajeve koje pravim postižu odlične uspehe u navedemnim bolestima, ali, naravno, ima razlike između težih slučajeva  i lakših. Proces otklanjanja tegoba za propas materice, primera radi, uobičajeno traje od 3 do 6 meseci, kada se svakodnevno pije čaj, koristi tinktura i melem, i obavezno sedeća kupka. Za bešiku je brže.

zoran maksimović travar iz bora ekspert za prolaps

 Čajevi ,biljne mešavine, biljne kapi i ulja, tinkture, masti i melemi potpuno su prirodnog sastava, bez veštačkih sastojaka; neškodljivi su i bezbedni za upotrebu, bez kontraindikacija. U sastav preparata ulaze pažljivo odabrane i proverene lekovite biljke sa naših ekološko čistih prostora, kao što su Stara planina gde Zoran najčešće bere trave, ili bogato planinsko područje u okolini Bora, kao i nekoliko biljaka iz uvoza, koje ne uspevaju u našim klimatskim uslovima, a imaju izraženo lekovito dejstvo na određene bolesti.

 Preparati su napravljeni prema tradicionalnim receptima najpoznatijih domaćih i stranih travara,  čije se delovanje proveravalo. Svaki travar dodaje u recept nešto svoje, pa je tako I maksimovbić dodavao. Vratio je  “ u život” mnoge zaboravljene biljke  kao što su mlečika, prečica i druge.

 Zoran Maksimović od svojih preparata posebno izdavaja po delotvornosti sredstvo za poboljšavanje funkcije prostate i mokraćnih puteva. Takođe, i čaj protiv dijabetesa.

 Zadovoljan I ispunjen radošću kad može da pomogne ljdima kaže da se u travarstvu zarađuje na kašičicu ali da se uspeh meri morima.

– Najlepše je osećanje kada nekome pomognete, onda vas ono kao voda preplavi i želite stalno da plivate u njemu. Ja se toga držim. Novac mi nije merilo uspeha verć to osećanje da pomažem – kaže travar Zoran Maksimović.

                        Bratislava Vukanović

bakterije beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes drvo energija holesterol hrana imunitet jetra karcinom knez lazar koža lek lepota lečenje limun manastir med more muškarci nemanjići pluća potencija rak reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost uskrs vitamin c voda zdravlje želudac

 • Kopriva moćna, i leči i hrani
  Molimo da ovo polje ostavite prazno Prijavi se za besplatne tekstove Ime * Vaš e-mail * Uvek možeš da se odjaviš. Ne šaljemo neželjenu poštu. Proverite svoju e-poštu kako biste […]
 • Glikemijski indeks, šta je to?
    Glikemijski indeks predstavlja brzinu kojom raste nivo šećera  u krvi posle uzimanja hrane. Njega određuju : vrste šećera u hrani, količina dijetnih vlakana u hrani i način pripremanja hrane. […]
 • Zova, mitski cvet vila
      Zova ( Sambucus nigra L.) je u srpskoj narodnoj medicini mitski cvet vila bez koga se nekada nije moglo. Život srpskih porodica u minulom veku bio je nezamisliva […]
 • Kamelija, cvet vrlina
    Kamelija je dobila naziv po jezuiti Džordžu  Džozefu Kamelu, koji je proučaovao biljke i životinje na Filipinima, iako se veruje da je on lično nikada zapravo nije ni video. […]

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Uvek možeš da se odjaviš. Ne šaljemo neželjenu poštu.

close

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com