Zglobovi mogu da nas bole i ako nemamo neke degenerativne promene. Genadij Petrovič Malahov, ruski stručnjak narodne medicine koji je u više od 60 knjiga  predstavio kako lečiti 200 najrasprostranjenijih oboljenja, smatra da  nas zglobovi i kosti bole zato što se vremenom u njima nakupe kalcifikati soli koje bi trebalo nekako eliminisati. On navodi recept za čišćenje soli iz organizma koji je veoma jednostavan. Ovu kuru lečenja bi, međutim, trebalo sprovesiti, po mogućstvu, nakon čišćenja debelog creva ( vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

zglobovi vole lovor

  Uveče, u 3 dcl ključale vode spustiti 5 grama lovorovog lišća koje je najbolje isitniti. Kuvati 5 minuta, skinuti sa  šporeta i staviti da odstoji (može i u termos ) celu noć. Sutradan procediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom celog dana. Ne treba odjednom i naglo popiti ceo rastvor već je poenta piti po malo kako bi se ostvario kontinuitet u lekovitim sastojcima lovora..

 Tri noći zaredon praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Posle pauze od 7  dana kura se može ponoviti. Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti 5 dana.

 Tokom sporovođenja kure sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primetiti da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju  i tako nadražuju mokraćnu bešiku koja nas tera da je ispraznimo.

 Posle dve nedelje, prestaće da nas bole zglobovi i kosti, i videćemo da je ceo koštani sistem postao pokretljiviji, elastičniji i nekako mekši. To znači da je lečenje lovorom uspelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite kuru.

B. V.

bakterije biljke boje bolest breza bubrezi crna gora cvet depresija dijabetes energija fitoterapeut hrana jaja jetra karcinom knez lazar kosa koža lek lepota lečenje limun manastir med melem more muškarci nemanjići pluća potencija reuma slikar slikarka so srbija srce travar ulje umetnost uskrs vino voda zdravlje zglobovi

Prijavi se za besplatne tekstove

žena u džuingli

close
Prijavi se za besplatne tekstove
San

Ko čita, lepše živi