Zeolit je prvi među najboljim vitezovima koji čuvaju naš imuni sistem.

On se bori protiv čuvenih  slobodnih radikala, najjači je antioksidans i stimulans imunog sistema. Kako? Jednostavno: mikroni zeolita u ćeliju unose hranljive sastojke, a iz nje odnose raspadne produkte metabolizma.

Pravilo broj jedan za  države, poput Srbije, koja je bombardovana, jeste da svaki njen žitelj, gde god da živi, u ravnici, na planini, u selu ili u gradu – mora svakodnevno da uzima antioksidans. Za koji će se  odlučiti – stvar je izbora. Da li će to biti zeolit, vitamin C, selen, spirulina, noni, zeleni čaj ili nešto drugo.  

Dobar je sam, dobar je u kombinaciji sa nekim drugim mineralom ili vitaminom. Sam ili u kombinaciji ima  absorpcionu sposobnost. U organizmu vezuje metale, toksine, lekove, pa treba biti obazriv prilikom njegove upotrebe. Zbog tog svojstva, razmak između upotrebe zeolita i drugih lekova ili vitamina treba da bude što veći da ne bi došlo do poništavanja efekta leka.

zeolit jača imunitet

Nekada se zeolit meša  sa vitaminom C ili mineralima i to je zato što je on najbolji  nosač koji olakšava prolazak antioksidanata do ćelije.

Vrste zeolita

Zeoliti su silikatni minerali, po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati.  Ima ih  u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima. U prirodi postoji više od 200 vrsta. Najčistiji i najefikasniji je kristalni – klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu.  U našoj zemlji zeolit ima u podnožju  Kopaonika i na Kosovu.

Zeolit i organizam

  Zeolit deluju na naš organizam veoma blagotvorno.

Čestice zeolita dospevaju do tankog creva gde prodiru u limfoidno tkivo, odakle dolaze u kontakt sa imunim sistemom i menjaju ga. Dokazano je da može da aktivira ili deaktivira T i D limfocite. Nasuprot tome, kod autoimunih bolesti zeolit se vezuje za T-limfocite, koje prepoznaje kao antigene. To dovodi do izrazito jake imunološke reakcije, pri čemu dolazi do razaranja T-limfocita. Što se tiče slobodnih radikala, na mestu oštećenja ćelije, zeolit jonskom izmenom dovodi magnezijum, kalcijum i druge minerale od kojih je sagrađen, čime sprečava dalje oštećenje ćelije. Ispitivanja su dokazala i antitumorski efekat. Poznato je da protein kinaza dovodi do razaranja DNK molekula, do mutacije gena i stvaranja malignih ćelija. Zeolit prepoznaje protein kinazu, inhibira je, sprečavajući dalje stvaranje malignih ćelija. Povoljno utiče i na kožne bolesti, dermatitis, psorijazu, seboreju, herpes.

 Zeolit je postao poznat i popularan  sedamdesetih godina prošlog veka. Vremenom je nauka dokazala i obelodanila njegova svojstva pa je postao miljenik i zdravih i bolesnih.

  Bolesnima se preporučuje da uzimaju zeolit u toku same bolesti, prateći preporuku od šest sati pre leka. A zdravima da zeolitom jačaju svoj imuni sistem kad god su u prilici .

Lekovito dejstvo

Zeolit nije lek ali poboljšava opšte zdravlje i imunitet, uklanja umor, suzbija i smanjuje rast tumora uz bolju podnošljivost zračne i hemioterapije, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze. Ovaj plemeniti mineral  reguliše povišen krvni pritisak, sprečava komplikacije dijabetesa, dovodi do gubitka mučnine, nadutosti kod zapaljenja i ciroze jetre, deluje gastroprotektivno, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na kvalitet i vlažnost kože i eliminiše gljivična oboljenja kože.

 Kod svih ovih tegoba preporučuje se zeolit.

 Nije ga teško nabaviti. Ima ga svaka prodavnica zdrave hrane. Skuplji su kvalitetniji, staro je pravilo, ali ne mora da znači i da jeftiniju nisu dovoljno dobri. U svakom slučaju, valja se odlučiti bar dva puta godišnje na kuru sa zeolitom. Nije komplikovano, nije neprijatno jer nema miris, ostane samo blagi ukus peska u ustima.  S druge strane, mnogo daje.

                           O.B.

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com