Zdrav čovek je neodvojivi deo sveta koji ga okružuje i on živi u skladu s njegovim zakonima. Kacudži Niši, japanski iscelitelj, učio je da je sve energija. Svet koji nas okružuje i naš svemir, predstavlja sveukupnost mnogobrojnih energetskih tokova.

 U svemiru, u prirodi, nema zastoja energije! Energetski zastoj je čovek sam stvorio svojim negativnim predstavama o životu i nepravilnim ponašanjem. Mi vidimo srušenu kuću koju niko ne popravlja, i ona sama, kao i njeno okruženje, postaju zapušteni. Jasno je da ćemo konstatovati kako je u toj zoni došlo do energetskog zastoja koji donosi samo rušilačke procese.

zdrav čovek

   Ali zar je to delo ruku prirode?, pitao je Niši i odgovarao: Ne, to je delo isključivo čovekovih ruku – njegovog nepravilnog odnosa i ponašanja prema prirodi.

            Vidimo veliku hrpu smeća, ili fabriku sagrađenu na netaknutom predivnom mestu u prirodi, čiji otpaci zagađuju reku, zemlju i vazduh u celoj okolini. Tamo takođe deluje negativna, rušilačka energija. I opet je to ljudskih ruku delo, a ne prirode!

            Eto, iste takve „otpade“, takve zone razaranja i zastoja čovek neprekidno stvara u sopstvenom telu. U zdravoj prirodi nema zastoja, nema kretanja negativne energije – zdrava energija nastoji da stvara, da oporavlja naše zdravlje. Ali čovek sam stvara prepreke na njenom putu.

            Zona zastoja energije, kako u okruženju tako i u čovekovom telu, zona je u kojoj su narušeni zakoni prirode. Važan zakon prirode je pokretanje energije neophodne za život. Tamo gde se taj zakon narušava – iscrpljuje se i sam život. Zona zastoja energije protivreči zakonima prirode!

zdravlje

  Razmislite, kaže Niši,  šta se dešava s nama kada svojim ponašanjem počnemo da se suprotstavljamo zakonima prirode? Kad je čovek jako otuđen, pobeđuje ona! Jer on ne može da preživi ukoliko se suprotstavlja prirodi, ako narušava njene zakone. Zdrav čovek je čovek prirode.

            Bolest i nije ništa drugo do narušavanje zakona prirode, i, pre svega, najvažnijeg njenog zakona – zakona kretanja energije.

            Ovaj zaključak o istinskom uzroku bolesti korenito menja sve naše predstave o lečenju. Savremena medicina ne poznaje istinske uzroke bolesti, a zbog toga ne zna ni odgovor na pitanje kako se pravilno lečiti. Savremena medicina baca čoveka u haos i očajanje jer, ne pominjući uzroke, ništa ne govori o načinima isceljenja. Znanje o pravom razlogu bolesti pruža čoveku ne samo nadu za izlečenje, već upravo to znanje upućuje na direktan i jasan put ka isceljenju. Ukoliko bolest uopšte nije fatalna neizvesnost, nejasan uzrok, već samo posledica poremećaja prirodnih zakona, tada sve postaje jasno kao dan: zarad isceljenja potrebno je prekinuti narušavanje zakona prirode i umesto toga ih slediti.

                                                     O.B.

Vidi još:Sunčani koren koji obnavlje

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba