Zakon privlačenja je neumoljiv: Privlačimo ono što nam odgovara. Ovo je duboka istina koju moramo da prihvatimo što pre jer ćemo tako što pre dobiti mogućnost da se promenimo.

„Kad sretneš ludaka“, govorio je Konfučije, „pogledaj u sebe i zapitaj se zašto si ga sreo“.

Reći ćemo, zato što se on pojavio, ja ga nisam zvao.

Konfučije, ipak, misli drugačije. Reći će: „Sreo si ga jer ti to odgovara“. Zakon privlačenja neumitno radi.

Kako je to moguće. Lepo. Stari mudrac je smatrao da se sve što se dešava u našoj stvarnosti zapravo dešava u našoj glavi. Ništa se ne događa slučajno, baš ništa. Konfučije primerom ide dalje:

“ Ako se nađeš u kući sklonoj padu, upitaj se zašto ti se to dogodilo“. Mudrac je neumoljiv, ukazuje nam da sve ide od nas. Zato nastavlja:“ Ako dobiješ neprijatne susede, pogledaj u sebe“.

Mi kao magnet privlačimo ono što nam odgovara. Izgleda da je zaista tako.

Nemački dubinski psiholog Herman Majer u prilog ovoj tezi, navodi sledeći primer:

Bračni par traži stan. Biće pronađen tek u okolini koja odgovara mužu. U odgovarajućoj kući, sa odgovarajućim susedima, i odgovarajućim problemima. Vreme prolazi, supružnici se razvode.,. Žena odlazi, muž ostaje sam u stanu. Traži novu ženu, ali ne može da je nađe. Svaka koja je došla kod njega osećala je da tu ne može da živi. Ni njemu više ne odgovara taj stan. Odgovarao mu je kada je u njemu bio sa ženom, samom ne. Ali, on je suviše lenj da traži novi stan. Da menja. Ne seli se nikada i tako ostaje sam. Poput njega ostanu sami na milione žena i muškaraca.

Nesvesni da do promene stana dolazi kada sami kroče na višu stepenicu svog razvojnog puta. Na viši stepen svesti, kako kaže psiholog Majer.

Stari stan, zidovi, nameštaj, odeća, detalji, ispunjeni su kolebanjma i misaonom energijom stare svesti. Čak i kod prve žene koja je otišla sa svojim stvarima još su prisutna njena kolebanja. Ali, ona će ubrzo nestati jer će se ona opredeliti za novu situaciju.

Svako ko izgleda da je vezan za određenu sutuaciju, stambenu, poslovnu, ljubavnu, trebalo bi uz nečiju pomoć da utvrdi da li mu ona odgovara . Ako je odgovor “ da“ onda mora u sebi nešto da menja i da traži novi pristup toj okolnosti koja mu odgovara.

Ako je odgovor “ ne“ onda mirno, čiste savesti može da počne da traži nešto novo, što odgovara njegovom trenutnom stepenu svesti.

Bratislava Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com