Zakon privlačenja je neumoljiv: Privlačimo ono što nam odgovara. Ovo je duboka istina koju moramo da prihvatimo što pre jer ćemo tako što pre dobit mogućnost da se promenimo.

“Kad sretneš ludaka”, govorio je Konfučije, “pogledaj u sebe i zapitaj se zašto si ga sreo”.

Reći ćemo, zato što se on pojavio, ja ga nisam zvao.

Konfučije, ipak, misli drugačije. Reći će: “Sreo si ga jer ti to odgovara”. Zakon privlačenja neumitno radi.

Kako je to moguće. Lepo. Stari mudrac je smatrao da se sve što se dešava u našoj stvarnosti zapravo dešava u našoj glavi. Ništa se ne događa slučajno, baš ništa. Konfučije primerom ide dalje:

” Ako se nađeš u kući sklonoj padu, upitaj se zašto ti se to dogodilo”. Mudrac je neumoljiv, ukazuje nam da sve ide od nas. Zato nastavlja:” Ako dobiješ neprijatne susede, pogledaj u sebe”.

Mi kao magnet privlačimo ono što nam odgovara. Izglerda da je zaista tako.

Nemački dubinski psiholog Herman Majer u prilog ovoj tezi, navodi sledeći primer:

Bračni par traži stan. Biće pronađen tek u okolini koja odgovara mužu. U odgovarajućoj kući, sa odgovarajućim susedima, i odgovarajućim problemima. Vreme prolazi, supružnici se razvode.,. Žena odlazi, muž ostaje sam u stanu. Traži novu ženu, ali ne može da je nađe. Svaka koja je došla kod njega osećala je da tu ne može da živi. Ni njemu više ne odgovara taj stan. Odgovarao mu je kada je u njemu bio sa ženom, samom ne. Ali, on je suviše lenj da traži novi stan. Da menja. Ne seli se nikada i tako ostaje sam. Poput njega ostanu sami na milione žena i muškaraca.

zakon privlačenja, privlačimo ono što nam odgovara

Nesvesni da do promene stana dolazi kada sami kroče na višu stepenicu svog razvojnog puta. Na viši stepen svesti, kako kaže psiholog Majer.

Stari stan, zidovi, nameštaj, odeća, detalji, ispunjeni su kolebanjma i misaonom energijom stare svesti. Čak i kod prve žene koja je otišla sa svojim stavrima još su prisutna njena kolebanja. Ali, ona će ubrzo nestati jer će se ona opredeliti za novu situaciju.

Svako ko izgleda da je vezan za određenu sutuaciju, stambenu, poslovnu, ljubavnu, trebalo bi uz nečiju pomoć da utvrdi da li mu ona odgovara . Ako je odgovor ” da” onda mora u sebi nešto da menja i da traži novi pristup toj okolnosti koja mu odgovara.

Ako je odgovor ” ne” onda mirno, čiste savesti može da počne da traži nešto novo, što odgovara njegovom trenutnom stepenu svesti.

Bratislava Vukanović

afrodizijak bakterije biljke boje bolest breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes dinastija drvo energija fitoterapeut hrana jetra karcinom koža lek lepota lečenje limun manastir med mikroorganizmi more muškarci nemanjići pluća potencija rak reuma slikar slikarka so srce travar ulje umetnost uskrs vino voda zdravlje

Prijavi se za besplatne tekstove

žena u džuingli

close
Prijavi se za besplatne tekstove
San

Ko čita, lepše živi