Voda je živa pojava i ona  reaguje na naše misli i reči i to ne treba zaboraviti nikada. Kao što ne treba zaboraviti nikako da je ona svuda oko nas i u nama. Kada su naše mračne, zle i ružne, to će zapamtiti i jedna kapljica kiše, jutarnja rosa, a ne samo reka, more, jezero. I ta će se misao vratiti kod nas donoseći rastrojstvo duha i tela.

Koliko je voda povezana sa onim što radmo dokazao je doktor alternativne medicine Masaru Emoto koji je posle gotovo 40 godina istraživanja kristala i molekula vode došao do otkrića da voda reaguje na naše misli i osećanja. Poučavajući vodu širom zemljine kugle , od Amerike do Australije, od Japana do juga Afrike, došao je do zaključka da ljudska energija  misli, reči, ideje, muzika, molitva, utiču na molekularnu strukturu vode. Jednostavno, voda zauzima oblik u kojem se nalazi. Ona može biti u čaši, čamcu, kadi, u ruci, i neće se tada promeniti samo njen oblik već će se zbog energetskih vibracija iz okoline promeniti njen molekularni oblik.

Tako voda, zaključio je Emoto, pokazuje svoju pravu prirodu kroz kristal.

Voda nije ista svuda! Emoto je otkrio zanimljive razlike u strukturi kristala vode. Uzorci uzeti iz planinskih potoka i izvora pokazali su pod mikroskopom pravilno formirane geometrijske strukture.

Zagađena voda iz gusto naseljenih područja, iz reka u koje se uliva kanalizacija i industrijski otpad, voda iz slavina i gradskih vodovoda, jezera pored elektro – centrale, formiraju strukturu haotičnog, a ne kristalnog oblika.

Emoto je došao na ideju da vidi kako će muzika uticati na njenu strukturu.

U laboratoriji je između dva zvučnika stavio flašu destilovane vode i pustio muziku Baha i Mocarta. Zatim je vodu zamrzao i fotografisao kristale. Voda je ,, slušala ,, Baha i Mocarta i oblikovala prekrasne, pravilne kristalne strukture.

Onda je vodu izložio glasnoj heavy metal muzici. Mikroskopski gledan kristal vode nije oblikovao nikakav kristal već raštrkanu neobičnu zbrkanu formu.

Emoto je dalje istraživao. Radio je eksperimente sa mirisnim esencijama koje je dodavao vodi i potom je zamrzavao da bi mogao pod mikroskopom da posmatra njihove kristale. Imao je šta i da vidi jer su kristalne forme imale predivne kristalne strukture nalik najlepšoj i najfinijoj čipki koju možemo da zamislimo.

Voda, dakle, reaguje na okruženje, na zagađenje, na muziku.

To ga je potaklo da proveri kako ona reaguje na ljudske misli, emocije i reči koje se (izgovaraju ili napišu ). Emotovi saradnici bili su zaduženi da napišu reči: ljubav, hvala, anđeo,nebo, volim te, sreća, đavo,  mrzim te, Hitler, Majka Tereza…Dan kasnije vodu su zamrzli i fotografisali. Bili su šokirani kada su videli da je voda reagovala na ono što mislimo. Voda je živa!!!

Na pozitivne ljudske reči, misli i imena voda je odgovorila prelepim pravilnim formiranim kristalima. Negativne misli i imena za posledicu su imali nepravilno formirane oblike i formu bez kristala.

Kristalizovana reč ,, volim te ,, izgleda kao najlepši oblik koji možemo zamisliti, dok njena suprotnost ,, mrzim te ,, ružna formacija.

Voda za koju mislimo da je najobičnija stvar na našoj planeti, je zapravo, mistična živa pojava na koju možemo da utičemo, kao što ona utiče na nas.

Irina Perić

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com