Viktorijanski struk za sedam dana?! Ne verujete? Dame koje su probale ovaj jednostavni recept, kunu se da je moguće. Potrebno je ispuniti samo jedan uslov : biti uporan i čvrst u nameri. Tek kada se ispuni ovaj uslov prelazi se na sledeći nivo.

Obim struka moguće je drastično smanjiti prirodnim sastojcima bez straha da ćete naškoditi vlastitom zdravlju.  Potrebna su samo dva sastojka koja  svako ima u kuhinji, cimet i lovor. Sa ovim jednostavnim i veoma delotvornim receptom moguće je  da „skinete” naslage sala na struku  za čitavih 5 centimetara  i to  za samo sedam dana. Mešavina lovora i cimeta ubrzava metabolizam i pozitivno utiče na kompletan digestivni trakt. Čaj se priprema brzo i jednostavno.

lovor za struk

Sastojci:

 1 litar vode

 1 štapić cimeta

 5 listova lovora

cimet za struk

Priprema napitka za viktorijanski struk:

 U litar kipuće vode stavite cimet i listiće lovora.  Poklopite i ostavite da se voda smlači.

Pije se: prva čaša ujutru na prazan želudac, druga posle doručka , a treća uveče, neposredno pre spavanja. Tri čaše  ovog napitka dnevno oslobodiće vas viška masti na delu tela gde se uporno talože. Da bi čaj bio efikasan i  zaista delotvoran, potrebno je ipak malo pomoći telu i  suzdržavati se od masne i jake hrane. Naravno, ne treba zaboraviti ni fizičku aktivnost, ako ne vežbe, a ono bar svakodnevno pešačenje.

Osim udarnog dejstva na masnoće nakupljene na bokovima i kukovima, cimet i lovor imaju fantastične performanse. Cimet će pozitivno uticati na nivo šećera u krvi, na gljivične infekcije, na holesterol i trigliceride. Uticaće na kognitivne funkcije, umanjiće simptome trovanja. Cimet je odličan pomoćnik za borbu protiv osteoporoze i artroze , za zdrave desni i zube, neprijatelj je zadaha, bori se protiv lošeg raspoloženja kod PMS, smiruje creva, kašalj i bol u grlu i odličan je antioksidans.

Lovor, s druge strane, ima moćno oružje protiv gripa i najbolji je čistač limfnog sistema. Poboljšava probavu, utiče da se izbace soli iz zglobova, dobar je protiv artroze i reume, gihta i bolova u mišićima. Cenjena su njegova protivupalna i antiseptička dejstva.

Kada cimet i lovor udružite – udružićete i njihove osobine. Viktorijanski struk za 7 dana vam se smeši.

Ukoliko ste revnosni i predani u nameri – nema sumnje da ćete uspeti. Ne očekujte čuda ako samo sedite. Čuda se dešavaju samo onima koji su u pokretu. Pokrenite se i čudo će se dogoditi.

O.B. 

Vidi još: Četiri šljive, koja je naj

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba