Velja Abramović je siguran: Kad radimo loše stvari – sebi radimo. One nam se vraćaju. Profesor, naučnik, metafizičar Velimir Velja Abramovič objašnjava za oblakbeli.com mehanizam delovanja dobra i zla.

– Dobro je harmonija, zlo je disharmonija – kaže Velimir Abramović, bbrat planetarno poznate Marine Abramovič. – Ako sebičnim dejstvom na spoljni svet proizvodim disharmoniju ona mi se (zbog povratne sprege unutrašnje-spoljašnje-unutrašnje) direktno ili indirektno vraća. Ona se mora vratiti. To je fizički zakon kosmološkog morala. Tačnije, to je fizički zakon rezonancije. Ako činimo loše stvari, čak i ako imamo lošu nameru i misli, mi unutar sebe proizvodim zlo, rezoniramo sa spoljašnjim zlom i ono će nam se i vratiti. Ako u sebi gajimo mir, harmoniju, odnosno dobrotu, pobudićićemo isto to i u spoljnom svetu – gde ćemo izazvati rezonancu harmonije i dobrote i to će biti naše okruženje.

velja abramović

o Izgleda da civilizacija to ne shvata, zaključujući po niskom stanju svesti u kome se nalazimo?

– Živimo početak novog doba, pa nam izgleda da je “sve propalo i sve pogrešno”. Procena sadašnjosti zavisi od tačke gledišta.Ovo je doba velikog preokreta.  Naizgled je sve isto kao nulte godine kad se pojavio Hristos. I dalje postoje samo četiri vrste karaktera: flegmatični, kolerični, sangvinični i melanholični i samo četiri osnovne emocije – strah, mržnja, bes, ljubav. Zaista nam izgleda da se čovek ne menja, medjutim, nije tako.

Kosmolško-tehnološka svest menja duševnu strukturu današnjeg čoveka i može da aktiviira “genetski otpad”, može da stvori bića sa više od dva lanca DNK. U periodu smo smene oblika religioznosti, sve stare religije, zasnovane uglavnom na bajkama, gube moć i odlaze u istoriju, postajući samo uspomene raznih naroda na epohu njihove mitološke kulture, dok na očigled zbunjenih sociologa – informacione tehnologije i nova Teslijanska naučna duhovnost objedinjuje današnje čovečanstvo u planetarno društvo.

  O Tesla je smatrao da su duhovnost i moralnost dva glavna stuba  neophodna za uspeh čovečanstva. Mi smo kao čovečanstvo sada, izgleda, daleko od toga?

– U etarskoj ili duhovnoj fizici razlikujem ljudski moral (dogovor “plemena” o običajima i ponašanju) i kosmičku etiku, kosmički moral koji je u suštini podudaran sa zakonima fizike. Zakoni  fizike su zakoni kosmološke etike. Drugim rečima, ti fizički zakoni kosmološkog morala su neumoljivi, moraju se poštovati.

velja abramović

        Tesla je ukazao na ostvarenje ideala: želeo je da ljudsku etiku usaglasi sa kosmičkom, da je harmonizuje sa vasionom. Drugog puta opstanku čovečanstva – nema. Oni koji rade suprotno kosmičkim zakonima, biće na kraju dekomponovani bez obzira na količinu energije koju su uložili u kosmički neostvarive ciljeve. Gde su danas Džingis Kan, Hitler, Tito…? Ni traga nema od njihovih “večnih dela”. 

O  Da li je Teslina bestelesna ljubav  mit ili istina? Zašto se odrekao telesne ljubavi a veličao je ljubav?

– Treba razlikovati dve vrste ljubavi: telesnu – Eros i Duhovnu –Agape. Kao mlad, Tesla je probao telesnu ljubav sa prostitutkama u Gracu, sa Mimi i Fifi, o čemu u Mariboru postoje i sudski zapisi iz 1876, ali kako je vreme odmicalo, sve ga je više obuzimala strast za otkrićima dubokih zakona prirode. A  od duhovne spoznaje kosmičkih tajni, nema jačeg orgazma. Telesni orgazam je samo bleda senka tog doživljaja.

Bio je intelektualni prijatelj sa mnogim istaknutim ženama, glumicom Sarom Bernar, operskim pevačicama Zinkom Kunc i Milkom Trninom (s kojom ima fotografiju u automobilu), ali je za četrdeset godina, tako reći svake nedelje bio agape gost spiritualne ljubavi Katarine Džonson.   

Dijana DImitrovska

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još: Inženjer Čedomir Mraz

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com