Ulja za negu kože su ipak zakon. Sa njima znate na čemu ste i nema iznenadjenja tipa nagli porestanak efekta posle upotrebe. Ona  sadrže vitamine, minerale i masne kiseline koji zajedno hrane i neguju kožu. Za razliku od sintetičkih ulja koja imaju prekrupne molekule da bi prodrli u kožu, biljna  ulja lako prodiru u kožu koja iz njih zatim apsorbuje hranljive sastojke. Ulja su zakon za kožu. Ima mnogo ulja ali su ova tri neprvaziđena.

Kombinujte ulja po potrebi, ako vam je koža oštećena, uzmite noćurak, pomoći će da se brže oporavi, Ako je suva- tu je ulje pšeničnih klica, ulje od semenki kajsija je najbolje za staru izboranu kožu. Možete ih mešati sa drugim uljima i praviti svoje kombinacije.

Noćurak


Noćurak (Oenothera biennis) je biljno ulje idealno za  ozdravljenje oštećene kože bogato jednom retkom masnom kiselinom. Vrlo je nestabilno, pa ga treba mešati s drugim baznim uljima. Podstiče zarastanje oštečene kože. Ulje Noćurka omekšava, kondicionira i hidratiše delikatnu i suvu kožu. Vraća elastičnost dehidriranoj, suvoj i gruboj koži, zahvaljujući visokoj koncentraciji GLA ( gamalinoleicne kiselin e), vitalne za održavanje normalnih funkcija koze. Reguliše ćelijski metabolizam, sekreciju lojnih žlezda i stvaranje sebuma, vraća balans koži i odčepljuje pore. Na taj način deluje preventivno – sprečava akne u samom začetku.
Upotreba: obično u mešavini učestvuje do 10%

Ulje pšeničnih klica


Ulje pšeničnih klica (Triticum sp.) je bogato vitaminom E koji je prirodni antioksidans i zbog čega je idalan za revitalizaciju suve i zrele kože. Dodaje se drugim biljnim uljima kako bi sprečio užegavanje. Od svih ulja ima najveći udeo vitamina E, a sadrži i nešto drugih vitamina (B1, B2, B3 i B6) i minerala (cink, gvozdje, kalijum, sumpor, fosfor) stimulse regeneraciju tkiva, idealno je za negu tela i za masažu. Pogodno je za stariju kožu, protiv bora, ožiljaka, strija i opekotina. Veoma je gusto, pa se preporučuje razredjivanje s nekim drugim baznim uljem (npr. bademovim).
Tekstura: Gusto, lepljivo.
Sadrzaj: Proteini, minerali, vitamini E, A i D.
Upotreba: Za suvu, ispucalu kozu, ekcem, psorijazu, prerano ostarelu kozu, strije. Ima anti-oksidantna svojstva. Obicno u mesavini ucestvuje do 10%

Ulje semena kajsije


(Prunus armeniaca L) Ako imate ostarelu, dehidriranu, nečistu kožu ili bore, Vašim umornim ćelijama koze neophodno je ulje kostica kajsije. Bogati sastojci ulja kajsije, hrane kožu, daju joj vlažnost i štite je od loših spoljnih uticaja. Rezultati dejstva su vidljivi za kratko vreme, dolazi do brzog i vidljivog zatezanja bora oko očiju, usana, na obrazima, vratu i čelu. ukratko, ulje semena kajsije deluje kao intenzivni lifting bora. Prema nekim tvrdnjama mozete izgledati i do deset godina mladje za svega 14 dana.

Žene I muskarci, koriste ulje kajsije već godinama za zaštitu i negu osetljive kože. podjednako je dobro za sve tipove kože. Ublažava opekotine od sunčanja, umiruje iritiranu kožu i pomaže ispucaloj koži i koži koja se peruta. Ulje kajsije koristilo se pre 5000 godina, kao tajni recept za lepotu kraljeva i kraljica u Egiptu. Već tada je postalo sinonim za izvor mladosti, i čudotvorno sredstvo za podmladjivanje. Danas se dejstvo ulja koštica kajsije koristi u senzacionalnoj kozmetici za podmladjivanje, negu i zaštitu kože.
Aroma: Slaba.
Tekstura: Blago masno, apsorbuje se prilicno sporo.
Boja: Skoro providno sa malo zute.
Upotreba: Za postizanje najboljih rezultata ulje semena kasije koristiti ujutru i uvece, blagim kruznim pokretima vrhovima prstiju, utrljati ulje na čisto i suvo lice, vodeći računa o mišićima lica. Posebnu pažnju i vreme posvetite onim delovima lica gde su bore najizraženije. Nežnim pokretima ćete podstaći mikrocirkulaciju i poboljsati dejstvo bioaktivnih satojaka ulja.

O.B.

Vidi još: Lepota je dostižna svakome

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba