Tibetansko podmlađivanje ne traži novac, ne traži ulaganje, ne traži odlazak na tretmane. To je najjednostavniji, prastara metoda podlmlađivanja – svojim alatima. Naša pomagala su naše ruke. Kako pokazuje profesor Dejan Rraković, integrativni biofizičar, postupak je sledeći:

1. Trljamo ruke

Trljamo dlanove nekoliko sekundi dok ne postanu vrući. Ako je biopolje dlanova vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu. Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

2. Palming

Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritiskamo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Posle zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sek. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redoviti i istrajni. Osim vida, može se vratiti prirodna boja kose.

PREDLAŽEMO

Pankreas i biljke koje mu prijaju

3. “Pumpamo” uši

Stavimo dlanove na uši i pritiskamo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu boele, onda je prisutno hronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati. Nastavite s pritiskom “nežnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju hronična upala ušiju, proći će vremenom. Takođe, se može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 meseci, proći će hronična oboljenja. Za isceljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vreme, 1,5 – 2 god.

4. Zatezanje lica

Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritišćemo kožu lica, masiramo. Takođe, 30 puta. Poslije ove vežbe osetit ćete priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

podmlađivanje na tibetanski način

5. Masaža čela

Desni dlan na čelo, levi dlan na desni. Trljajuće pokrete s leva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.

6. Masaža glave

Ova vežba deluje na parijentalni dio glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (levi dlan na desni) i letimo nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti. Ova vežba normalizuje pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

7. Masaža štitne žlijezde

Desnu ruku stavimo na štitnu žlijezdu, levu ruku na desnu. 30 puta levom rukom pravim polusferu od grla do kraja trbuha, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo levu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.

8. Masaža stomaka

Spuštamo ruke na stomak. Desna dole, leva gore, masiramo trbuh po hodu kazaljke 30 puta. Normalizije se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.

9. Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, posle protresemo.

Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.

PREDLAŽEMO

Golubari i golubovi

10. Trljamo stopala

Spojimo stopalo o stopalo m masiramo celo stopalo, prateći  kakav je osećaj, ima li bolne točke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

Bratislava Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba