Tajna misija sirćeta, moćna i sveta, otkriva se neprekidno, jer se isto tako neprekido i zaboravlja. Kolika je vrednost njaobičnijeg sirećeta i otkriva i podseća američki  lekar, u svetu poznat i popularan stručnjak, D. Džervis .

 On u  svojoj knjizi “ Narodna medicina“   hvali jabukovo sirće za koje kaže da sadrži čitav niz minerala i drugih elemenata koji ulaze u sastav čovekovog organizma. Na delu je prava tajna misija sirćeta.

  Posebno je bitno bogatstvo kalijuma koji je veoma važan za pravilan rad svih ćelija u organizmu jer učestvuje u biohemijskim procesima u samoj ćeliji. On je važna komponenta za rad mišića i nerava, zatim za proizvodnju glikogena i u razmeni šećera i proteina. On u stvari, mereno po količini, zauzima treće mesto među svim mineralima koji se nalaze u čovekovom telu. Zahvaljujući kombinaciji jabukovog sirćeta i meda, između ostalog, povećava se i sposobnost krvi da  organizmu dopremi više kiseonika u sve vitalne organe.

 Dr Džervis u svojoj knjizi takođe navodi brojne primere kod kojih je kombinacija, jabokovog sirćeta i meda, pomogla u lečenju raznih oboljenja. Najčešće  je ovu kombinaciju pripisivao kod ; glavobolje, migrene, vrtoglavice, hroničnog oboljenja sinusa, povećanog krvnog pritiska, arterioskleroze, hroničnog reumatizma, oboljenja bubrega, hroničnog zamora, raznih intoksikacija, kao i kod  gojaznosti ali u tom slučaju se  jabukovo sirće pije sa vodom bez meda.

 Ovaj lekar savetuje da se koktel pravi; supena kašika meda i supena kašika jabukovog sirćeta rastvara se u čaši vode i pije 2-3 puta dnevno pre jela, u trajanju od 1-3 meseca a zatim pravi pauza od 1-2 meseca.

   Med i sirće, slaže se nauka, ima neku tajnu misiju koja nam daje ono što nam treba – zdravlje i polet.

     O.B.

Vidi još... Kako prepoznati čoveka sa bolesnom jetrom

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com