Sirće ima tajnu misiju, moćnu i svetu, koja se otkriva neprekidno kroz vreme, budući da se isto tako neprekido i zaboravlja.

Kolika je vrednost najobičnijeg sirećeta tako i otkriva, i podseća, američki  lekar, u svetu poznat i popularan stručnjak, D. Džervis .

  On u  svojoj knjizi “ Narodna medicina“   hvali jabukovo sirće za koje kaže da sadrži čitav niz minerala i drugih elemenata koji ulaze u sastav čovekovog organizma. Na delu je prava tajna misija sirćeta.

  Posebno je bitno bogatstvo kalijuma koji je veoma važan za pravilan rad svih ćelija u organizmu jer učestvuje u biohemijskim procesima u samoj ćeliji. On je važna komponenta za rad mišića i nerava, zatim za proizvodnju glikogena i u razmeni šećera i proteina. On u stvari, mereno po količini, zauzima treće mesto među svim mineralima koji se nalaze u čovekovom telu. Zahvaljujući kombinaciji jabukovog sirćeta i meda, između ostalog, povećava se i sposobnost krvi da  organizmu dopremi više kiseonika u sve vitalne organe.

 Dr Džervis u svojoj knjizi takođe navodi brojne primere kod kojih je kombinacija, jabokovog sirćeta i meda, pomogla u lečenju raznih oboljenja. Najčešće  je ovu kombinaciju pripisivao kod ; glavobolje, migrene, vrtoglavice, hroničnog oboljenja sinusa, povećanog krvnog pritiska, arterioskleroze, hroničnog reumatizma, oboljenja bubrega, hroničnog zamora, raznih intoksikacija, kao i kod  gojaznosti ali u tom slučaju se  jabukovo sirće pije sa vodom bez meda.

 Ovaj lekar savetuje da se koktel pravi; supena kašika meda i supena kašika jabukovog sirćeta rastvara se u čaši vode i pije 2-3 puta dnevno pre jela, u trajanju od 1-3 meseca a zatim pravi pauza od 1-2 meseca.

   Med i sirće, slaže se nauka, ima neku tajnu misiju koja nam daje ono što nam treba – zdravlje i polet.

O.B.

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com