Ravensara je biljka od koje se pravi moćno ulje koje kosi sve pred sobom. Gljivice,  bakterije, viruse, pa čak i tumore, jednostavno eliminiše. I ne samo njih. Ravensara se koristi za otklanjanje psihičke napetosti, nervoze, nesanice, depresije, bolova u mišićima.

  Dolazi sa Madagaskara gde je, zapravo, biljka ravensara  (Cinnamomum camphora)  nastala i to , kako objašnjava farmaceut Snežana Jović,  mutacijom nama poznatije biljke – kamforovca.

-Jednostavno – kaže farmaceut Snežana Jović – kamforovac koji je pre dvesta godina presađen sa Tajvana na Madagaskar, zbog drugačije klime, dobio je drugačiji sastav, tačnije odnos komponenti u sastavu. Kada se od njega  napravi ulje destilacijom dobija se  1,8-cineola i α-terpineola što je izuzetno dobro i bezbedno zbog čega se preporučuje i za upotrebu  kod dece. Zbog toga ga nazivaju kamforovac tip 1,8-cineol ili jednostavno – ravensara.

  Ravensara je smrt za virusne infekcije. Herpes, humani papiloma virus (HPV), virusne infekcije i infekcije disajnog trakta nestaće vrlo brzo ako koristite ravensaru.  Važno je znati kako:

-Ravensara je jedno od najjačih protivvirusnih ulja i treba ga mešati sa baznim uljima – kaže Snežana Jović. –  Za herpes i HPV, recimo, na 10 ml bilo kog hladno ceđenog ulja ( maslinovo, suncokretovo itd.) nakapajte 20 kapi ravensare, promućkajte dobro i mažite predele zahvaćene virusom. Heprpes će se povući a bradavice kod humanog papiloma će nestati. Nanosite više puta dnevno, budite strpljivi i videćete pravo čudo.

   Ulje ravensare je blagog mirisa i ukusa, koža ga izuzetno podnosi, a jedno je od najjačih ulja.  Čak i kada biste ga stavili  nerazređenig na kožu – ne biste se opekli, kao što bi bio slučaj sa drugim uljima, poput divljeg origana, recimo.

   -Ako imate grip ili osetite da nadolazi – savetuje Snežana Jović –  inhalirajte se ovim uljem. Ako počne da vas boli grlo, koristite ga za grgljanje, ili ako  „duvate vruće“ iz nosa, stavite ispod nosa, gde virus ulazi, malo mešavine. Kod kašlja, mešavinu ravensare sa  drugim baznim uljem namažite  na  leđa, grudi i tabane. Masaža duž kičme, dobitna je kombinacija.

  Masirajte i područja limfnih čvorova, stavite ispod pazuha i prepona ( dalje od genitilija), što je jako dobro. 

     Ravensara može da se koristi i oralno, ali to nikada nije naznačeno u deklaracijama jer, kako navodi naša sagovornica, ljudi ne shvataju ozbiljno način doziranja, pa je bolje savetovati ih da ravensaru koriste oralno pod nadzorom stručnjaka jer je esencijalno ulje moćno. I kada se koristi oralno,  meša se sa baznim uljem ili sa medom.

   Pakuje se u malim bočicama jer, kako kaže Snežana Jović, svi otrovi se pakuju u malim bočicama.

    Ravensara ili kanforovac tip 1,8 cineol je moćno ulje i ne treba imati predrasuda jer nije sa našeg područja već se uvozi. Jednostavno, ne rastu svuda sve biljke, klima nije ista, pa treba koristiti pogodnosti različitog biljnog sveta na planeti koji nam je tvorac podario.

                             Nina Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba