Tačno je da je rak debelog creva izuzetno podmukao jer  ne daje nikakave simptome, ali  tačno je i da ponekad može da signalizuje problem.  Pojedini ljudi  mogu da primate simptome koji mogu da im ukažu da nešto sa debelim crevom nije u redu.

Čuveni ruski hirurg i stručnjak proktologije (abdominalne hirurgije) Aleksandar Mihailovič Aminev, koji ovo tvrdi, otkriva koji su to simptomi  I kako da reagujemo:

Rak debelog creva i simptomi

-Kada se na vratu ili ispod pazuha pojave specifični viseći mladeži, to je najčešće siguran znak da se na debelom crevu stvaraju polipi – kaže dr Aminev, ukazujući da su polipi dobroćudne neoplazme koje vremenom mogu preći u zloćudne.

rak debelog creva

 Obično za polipe lekari predlažu operaciju. Ali ne profesor Aminev koji  savetuje da se pre hirurškog noža proba kura sa travom rusom – rosopasom.
 On navodi da je mnoge ljude  baš ova trava  spasila od operacije I drugih komplikacija. Posle nekoliko desetina slučajeva u kojima su pacijenti pobedili polipe,  on redovno pacijentima preporučuje  kure sa travom rusom.

Biljka spasilac

Pripremiti 2 litra tople, prethodno prokuvane vode. U vodu dodati kašičicu soka od rosopasa( rusa), pa raditi klistire 10 do 20 dana svakodnevno. Napraviti pauzu isto onoliko dana koliko je klistira rađeno (oko 20). Posle toga sprovesti drugu kuru, a klistire raditi s jednom kašikom sveže pripremljenog soka rosopasa, takođe, svakodnevno 10 – 20 dana.Sledi pauza od isto toliko vremena. A u trećoj kuri treba povećati dozu rosposa na kašiku i po ili dve, u skladu sa svojim osećajem.
Profesor Aminev kaže da svako određuje broj kura po sebi, ali svakako ne više od četiri. Posle godinu dana ponoviti ovo lečenje, ako je potrebno, s većim dozama tečnosti.
Ponekad se, nakon klistira, navodi profesor, pojavljuje zatvor. Zato se preporučuje, posle kure sa rosopasom, uraditi nekoliko mikroklistira s toplim mlekom i u njemu istopljenim maslacem (300g mleka i 30g maslaca). Ubaciti mleko, leći na leđa, karlica iznad glave, ležati 30 minuta, pa ići u toalet.

– Kada bradavice nestanu sa vrata ili ispod pazuha znak je i da su iščezli polipi u debelom crevu – kaže propfesor Aminev.

 To znači I da je opasnost prošla i da je rak debelog creva poražen.

 Klistire od trave ruse koriste oboleli od karcinoma debelog creva koji nije u poodmakloj fazi.

Mikroflora u debelom crevu ne može da bude zdrava ako se često upotrebljavaju namirnice koje sadrže termofilni kvasac.

rak može da  se spreči

 – Ovaj kvasac je agresor i kvari mikrofloru creva – kaže profesor Aminev. On preporučuje da se upotrebljava beskvasni hleb ili jednostavno da se hleb i peciva zamene kuvanim žitaricama. Uz to, treba promeniti način ishrane. Trebalo bi jesti salate, orahe, žitarice, voće, piti sveže sokove i problema sa probavnim sistemom neće biti.
Odlične rezultate u normalizaciji mikroflore creva daje beli luk.

 Ovaj ruski lekar preporučuje da se ujutro na prazan želudac uzme čen belog luka i sisa kao bombona, polako dok se ne pojede. Sačekati jedan sat i doručkovati. Neprijatan miris belog luka može se ukloniti žvakanjem nekoliko listova peršuna ili komadića limuna.
Isto uraditi i uveče. Beli luk pojesti dva sata posle večere i ništa posle toga ne jesti i ne piti. Tako raditi dve nedelje, a po završetku lečenja belim lukom prestaće i nadimanje i stomačni problemi. Moguće je da se zbog belog luka pojave bolovi u želucu, što nije opasno.

– Beli luk, kada dopre do sluzokože, otkida od nje bakterije što izaziva bolni spazam – kaže dr Aleksandar Aminev.

Ako se  pojavi žgaravica,savetuje on, treba upotrebiti  sok od krompira: dve kašike soka od krompira uzimati 15 minuta pre jela I ona će nestati.

    O.B.

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com