Prirodni afrodizijak, oduvek je bio najtraženija stvar na svetu. Za njim se traga na svim meridijanima, u metropolama i selima, po planinama i u pustinjama sa podjednakim žarom i nadom da

je delotvoran.

  Svaki narod ima svoju tradiciju i veru u moćna svojstva biljaka iz njihovog okruženja. Ima svoj prirodni afrodizijak.  Od države do države razlikuju se  prirodni seksualni stimulansi. Zajedničko im je da su gotovo svi položili ispit pred naučnim istraživanjima  

 Prirodni afrodizijak može da budu itekako od pomoći. Neki su na dohvat ruke, drugi se kriju svuda oko nas, a evo nekih od najefikasnijih. Prirodni afrodzijak donosi zadovoljstvo, možda malo sporije ali bez posledica po zdravlje.

prirodni afrodizijak

KAVA-KAVA

Biljka kava-kava potiče sa Polinezijskih ostrva, gde se oduvek koristi u duhovnim ritualima. Ima snagu da  um i telo dovede u stanje euforičnog zadovoljstva, što se prenosi i na polni nagon. Utvrđeno je da sadrži fitoestrogene koji snažno utiču na povećanje seksualne želje, posebno kod žena.

TAJNA RENA

Tek nedavno je otkrivena tajna afrodizijačkog dejstva sušija, tradicionalnog japanskog jela. Utvrđeno je da pojačana ljubavna želja i potencija zapravo potiču od rena, koji se kao glavni začin dodaje sirovoj ribi.

CELER

Celer sadrži adrosteron, muški hormon koji kod muškaraca I žena stimuliše seksualno uzbuđenje. Pojačano dejstvo na libido postiže se u kombinaciji sa šargarepom, moračem i lukom.

ČILI I KARI

Ovi “vreli začini” izazivaju gotovo iste reakcije kao seks. Oni povećavaju potenciju, ljubavni žar i zanos. Treba ih koristiti redovno kao dodatak hrani, ali naravno i neposedno pre ljubavnog čina. 

plodovi mora kao afrodizijak

PLODOVI MORA

Kao efikasna pomoć seksu plodovi mora (posebno školjke) poznati su od pamtiveka. Dokazano je da povećavaju seksualnu želju i donose produžen ljubavni užitak. S obzirom da su i izuzetno zdravi, preporučuje se njihova stalna upotreba.

KAVIJAR

Pored ostalih elemenata, riblja ikra sadrži veliku količinu fosfora, koji diretno stimuliše nervne završetke. Ovo afrodizijačko dejstvo pojačava se pod uticajem manje količine votke ili nekog sličnog alkoholnog pića.

VANILA

Vanila zbog svog slatkastog mirisa i arome u mozgu stvara osećaj euforije. Ona otklanja seksualnu pasivnost i jača centralni nervni sistem. Njen miris podjednako seksualno stimuliše žene i muškarce.

PAČULI

Svojim mirisom pobuđuje i podiže nivo seksualne energije. Istočnjački narodi ga oduvek koriste kao efikasan začin seksualnom životu.

banana jak afrodizijak

BANANA

Banana je izuzetno hranljiva, ali sadrži i bromelain, enzim za koji se veruje da povećava libido kod muškaraca. Može se kombinovati sa prirodnim šlagom od vanile.

GINKO

Plodovi ginka pojačavaju cirkulaciju čime se povećava seksualna želja i potencija. Dok njegov koren deluje na libido jer stimuliše nervni sitem i podiže nivo energije u celom telu.

ZAČINI

Začini poput bosiljka, kardamona, klinčića, bibera i đumbira, snažan su seksualni stimulans. Sami i u međusobnim kombnacijama, efikasno podižu ljubavni žar, želju i snagu.

                                     O.B.

close

Prijavi se za tekstove u sanduče

Anri Ruso

Uvek možeš da se odjaviš

Prijavi se za tekstove u tvoje sanduče

Anri Ruso
Ko čita-lepše živi

Uvek možeš da se odjaviš