Podočnjaci ili tamni kolutovi ispod očiju mogu se ukloniti ili ublažitit na više načina: kockicom leda, krompirom koji osvetljava kožu, starim dobrim krastavcem, kesicama čaja, posebno kamilice, sodom bikarbonom i mnogim drugim prirodnim sastojcima. Sve u zavisnosti šta različitim tipovima kože odgovara . I u zavinosti od toga kako su nastali. Tamni kolutovi ispod očiju najčešće ukazuju na neprospavanu noć, umor, stres. Ali mogu ukazati i na probleme sa bubrezima, anemiju i druge probleme. Ili, jednostavno, mogu biti sastavni deo naslednog materijala.. Đtagod da je u pitanju, rešenje postoji. Pitanje je samo da li će ser podočnjaci uklonitzi lakšim putem ili težim. Trebalo bi eksperimentisati sve dok ne pronađete one sastojke koji baš vama odgovaraju. Balkanska klima omogućava da se iskoriste bogate kulture koje ovde uspevaju, a pa na proleće ili leto krenite redom od jagoda, lubenica dinja… Ono sa čime se sladite u kuhinji, isporbajte na licu. Nešto će baš da vam legne i da vas odušpevi. Dok to ” nešto” ne pronađete evo jednog fantastičnog recepta za uklanjanje tamnih podočnjaka,  u koji se kunu Ruskinje. Ako njima odgovara, nemna razloga da ne probamo.

  Za blistavi ten ispod očiju potrebno je u istom omeru :

1 soc od kafe

2 kokosovo ulje

3 crni biber.

podočnjaci se ulklanjaju sa tri sastojka

  Ove sastojke izmešajte u maloj posudi dok se ne napravi pasta.  Masu veoma pažljivo nanesite prstima na podočnjake, pazeći da  slučajno ne zakačite oko. Ostavite zatim da deluje  5 -10 minuta, koliko treba vremena da se maska malo osuši. Sa kože skinite smesu  mekom tkaninom ( ili vatom) i vodom.

  Kakva to svojstva imaju kafa, kosovo ulje i biber?

  Kafa smanjuje upalu, odličan je antioksidans. Crni biber stimuliše  cirkulaciju koja je ispod očiju prilično  slaba. Kokosovo ulje štiti kožu i pomaže joj da upije sve hranljive sastojke.

  Ovu smesu trebalo bi stavljati 2 puta nedeljno. Neće smetati i češće, jer kafa i biber su odlični antioksidansi koji usporavaju starenje kože, daju joj zdrav izgled i elastičnost.  

                               I.P

 

oči | tamni kolutovi | umor

afrodizijak bakterije biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana imunitet jetra karcinom kiseonik knez lazar koža lek lepota lečenje limun manastir med mikroorganizmi miris muškarci nemanjići oči pluća potencija reuma slikar slikarka so srbija srce talasi travar ulje uskrs voda zdravlje žene

close

Prijavi se za besplatne autorske tekstove

San

Prijavi se za besplatne tekstove

žena u džuingli