Podmlađivanje lica lica i tela radi se u svetu najbizarnijim tretmanima. Spisak je podugačak a mašti nikada kraja.

   Sluz od puža je poslednje decenije hit u kozmetičkoj industriji. Osmišljena je u Južnoj Americi, gde su stručnjaci uvideli da je koža ljudi koji skupljaju puževe glatka, bez ranica. Počeli su da istražuju i brzo su shvatili da glavni sastojak puževljeve sluzi, alantoin, koji je bogat proteinima, kalcijumom i vitaminima, ubrzava zarastanje ranica. Puževi proizvode ovu supstancu zahvaljujući kojoj mogu da regenerišu svoju kućicu svaki put kada se ošteti. Farmaceutske kuće se hvale da je krema od puževe sluzi izvanredno sredstvo za uklanjanje fleka, ožiljaka, opekotina, strija, akni i bora, a rezultati su, navodno, vidljivi za samo nekoliko nedelja. Kreme po svojoj recepturi proizvode naši susedi Hrvati, a mogu da se nabave i kod nas.

  Svet su osvojile i ruske kreme protiv bora od pčelinjeg otrova. Ne čudi, jer je Rusija domovina api terapije, ima čak i specijalizovane sanatorijume gde se leče razne bolesti pčelinjim otrovom. Kremu od pčelinjeg otrova koriste mnoge svetske zvezde, a muškarci se kunu u balzam protiv ćelavosti( sadrži mikrodoze pčelinjeg otrova što povećava dotok krvi do korena kose).

  Pravi hit u svetu kozmetike je krema sa sintetisanim zmijskim otrovom! Stručnjaci tvrde da zmijski otrov zateže kožu, održava je glatkom, kao i da „skida” celulit” !  Kreme su osmislili švajcarski hemičari, koriste ih mnoge svetske zvezde da bi im lice bilo devojački glatko.

  Osim zmijskog, farmaceutska industrija nam je podarila i kreme od glista. Američko tržište nudi kremu protiv bora od kišnih glista koja, navodno, usporava starenje.

  Najviše užasa izazivaju kreme od prerađene posteljice. Farmaceutske kuće se pravdaju da to nije strašno jer se kreme prave od ljudske posteljice koja otpada prilikom porođaja.

  Mnogo nehumanije kreme jesu zapravo one od posteljica  životinja(u opticaju je krema od posteljice ovce) jer životinje kada se okote jedu vlastitu posteljicu, koja ima daje proteine, minerale i vitamine koje u tom stanju ne mogu da nabave.

   Mnogi veruju i da ptičji izmet može da im pomogne da ostanu mladi i zategnuti. Da nije tako, kozmetički salon u Nju Jorku, koji nudi tretman koji se zove ˝Geisha Facial˝, ne bi bio prebukiran. Salon nudi metodu koju su koristile japanske gejše( za skidanje jake šminke): osušen i samleven ptičji izmet od slavuja, uglavnom, koji se rastvoren stavlja na lice. Sadrži mnogo amino kiselinama, a mokraćna kiselina u  prahu ptičjeg izmeta, navodno, čini čuda za kožu.

   Izmet, uglavnom životinjski, na ceni je i u Japanu, gde su naučnici otkrili da je kravlja balega odlična za sapune i šampone za kosu i parfeme!

  Ljudski izmet još nije našao svoju primenu, ali zato sperma jeste.U svetu neke kompanije( skandinavska „Skinscience”) proizvode kreme za lice sa sperminom, izuzetno jakom antioksidansu iz sperme. Navodno, pet puta jači od vitamina E. Sperma je izuzetno dobra za hidrataciju kože i opeklina od sunca. Oni navode da se njihovi donatori mesečno testiraju kako bi se zadržao nivo sigurnosti i kvaliteta. Osim čovečje, moderna je i bikova sperma, koja se koristi u nekim frizerskim salonima ne bi li kosa dobila poseban sjaj.

  Posle ovih bizarnosti, krema od dobre stare marihuane  izgleda sasvim obično. 

       B.Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com