Plesni stvaraju otrove koji mogu da nas ubiju. Istina, imaju i svoju dobru stranu jer, sve što živi mora jednom da umre, a kada se to desi, razlažu ga upravo plesni i bakterije. Hvala bogu da je tako, jer  bi u protivnom  ulice Beograda bile  pretrpane konjskim izmetom iz vremena fijakera, a jezera bi bila puna mrtve ribe još iz doba Trajana.

  Plesni su moćne male fabrike mikotoksina, po tvrdnji doktorke Hilde Klark, autorke jedne od najčitanijih knjiga o zdravlju ” Terapija za sve bolesti”.

 Najotrovniji među mikotoksinima su: aflatoksin, zearalenon, sterigmatocistin, glavnica, citohalazin B, kodžička kiselina, T- 2 toksin, plesni sirka i prosa, patulin. Ove  hemijske supstance mogu da nam zagorčaju život do neslućenih zdravstvenih problema.

 Karcinom, HIV, lupus, dijabetes, pritisak, migrene, jednom rečju sve bolesti, teza je doktorke Klark, izazivaju plesni, paraziti, gljivični toksini i  hemijski zagađivači.

plesni stvaraju otrove

  Aflatoksin

  Ovu opaku supstancu su doktori pronalazili kod obolelih od raka, hepatitisa i ciroze jetre. Najčešće se unosi u organizam preko žitarica, suvog voća, hleba. Dok hemičari navode da se plesni a sa njima i aflatoksin može ukloniti hidrogenom, jakim bazama kao što je krečna voda, metabisulfitom ( uobičajeni agens) i visokom temperaturom, doktorka Klark preporučuje da namirnice koje ne mogu da se zagreju do 250 stepeni Celzijusovih detoksikujemo vitaminom C.  Ona navodi da vitamin C (askorbinske kiseline) hemijski uništava molekule toksina plesni. Krompir, mrki pirinač, sirće, pa čak i med, koji imaju aflatoksine detoksikuju se jednostavnim dodadavnjem prstohvata vitamina C. Plodovi jezgrastog voća se najpre dobro isperu u vodi, zatim se preliju vodom  u koju se doda oko 1/4 kašičice vitamina C( za 1/2 jezgrastih plodova), ostavi da odstoji 5 minuta. Hleb najviše ima plesni i zato ga treba pojesti u roku od tri dana, ili iseći na kriške i staviti u zamrzivač uvijene u celofan.

Zearalenon

 Ima ga u kupovnim cerealijama i prerađenim namirnicama. Predstavlja anabolik i uterotropski  metabolit. Za njega se tvrdi da je jedan od agenasa koji izaziva  prirodni hiperestrogenizam i neplodnost kod svinja, živine i stoke. Doktorka Klark tvrdi da mora da utiče i na ljude i da je nivo estrogena  u svim slučajevima  obolelih od raka dojke bio godina visok. On izaziva PMS, ciste na janicima i neplodnost  i, kao i aflatoksin, slabi imunitet. Ako primetite da vam je imunitet opao, poručuje dr Klar, smesta prestanite da uzimate hranu koja sadrži plesni. Glavni izvor: kokice, kukuruzni čips i mrki pirinač.

mikotoksini

Sterigmatocistin

 Najviše ga ima u testeninama koje, zbog toga, treba peći a ne samo kuvati. Testeninama uvek treba ddodati vitamina C pre ili posle kuvanja.

Glavnica

 Glavnica je plesan koja izaziva čudna osećanja i ponašanje jer su toksini iz nje, kao na primer LSD, aktivni i u ekstremno malim količinama. Nalaze se u cerealijama, integralnim hlebovima, vinima, medu, puteru, jezgrastom voću. Ako ste postali krajnje religiozni, ako čujete glasove, ako se vaše dete ponaša čudno, izbacite iz ishrane sve ove proizvode ili ih zamenite kuvanim cerealijama, hlebovima iz pekare, savetuje dr Klark i upozorava da glavnica izaziva i epileptične napade. Takođe, svemu treba dodati vitamin C.

Citohalazin B

 To je gljivica koja slabi imunitet. Ima je u testeninama.Ona sprečava deobu ćelija. Kada je ona prisutna umrtvljeni delovi jetre ne mogu da se regenerišu, kako bi inače mogli posle nekog trovanja.

bolesti iz plesni

Kodžička kiselina

 To je mikotoksin koji je odgovoran za nagomilavanje metanola. Njeno toksično dejstvo vas sprečava da detoksikujete metil alkohol iz organizma. To dovodi do oštećenja pankreasa i po pravilu vodi do dijabetesa. Ima je u zelenoj kori krompira koju treba pažljivo oljuštiti i ukloniti.

T- 2 toksin

 Ovaj toksin pronađen je u svim slučajevima visokog krvnog pritiska  i bolestima bubrega. Ima ga u suvom grašku i pasulju. Može se detoksikovati za 5 minuta dodavanjem vitamina C u vodu u kojoj su potopljeni.

 Plesni sirka i prosa

 Proso pre kuvanja obavezno isperite u vodi sa rastvorenim vitaminom C pre kuvanja ili ga dodajte dok se kuva.  Toksini plesni izazivaju krvarenje, gubitak apetita i teškoće pri gutanju. Kod starijih ljudi krvarenja se ispoljavaju kao moždani udari i ljubičaste mrlje na koži.

bolesti

Patulin

 To je glavni toksin  plesni voća. Ima ga u svim voćkama koje su ugnječene. Izrazito je opasan, jer plesan koja ga proizvodi može da se razvije u crevima u vidu pega. Na tim mestima baketerije, kao ešerihija koli i šigela, mogu da prođu kroz zid creva i da nas napadnu. Oboleli od raka ili crevne bolesti treba da prestanu da uzimaju voće( osim banana i limuna) nekoliko nedelja, a da zatim pedantno biraju neoštećene voćke.

Sva je sreća da  ove otrove možemo brzo da eliminišemo uz pomoć vitamina C u kristalnom obliku. On detoksikuje hranu,  usporava delovanje plesni, pomaže jetri da se izbori sa otrovina, pa čak i uništava aflatoksine. Dovoljno je da se prstohvat doda hrani ili hlebu ako ga sami pečete: više će se podići i neće se uplesnjiviti.

                                                              O.B.

PLESNI

Plesni najviše ima  u krekerima, suvom voću, jezgrastom voću ( kikiriki, orasi…) čaju u kesicama, hlebu u celofanu, svim žitaricama… Nema ih  u mlečnim proizvodima, svežem voću i povrću, mesu, jajima, ribi i vodi.

Vidi još:Sunčev prah koji leči sve

afrodizijak alkohol bakterije biljke breza bubrezi cvet dijabetes EM tehnologija energija hrana imunitet jabuka jetra kacudžo niši karcinom koža lek lepenski vir lečenje limun lovor med melem mikroorganizmi miris muškarci nemanjići oči pluća podmlađivanje potencija rak reuma slikar slikarka so srce sterilitet travar vitamini voda zdravlje želudac žene

close

Prijavi se za tekstove u sanduče

Anri Ruso

Uvek možeš da se odjaviš

Prijavi se za tekstove u tvoje sanduče

Anri Ruso
Ko čita-lepše živi

Uvek možeš da se odjaviš