Pivo je zdravo piće, a navodni pivski stomak najveća kolektivna laž.

  Za naše ispupčene stomake kriv je višak kilograma i mnogo kalorija. Ako već nismo iskreni najpre prema sebi,a onda i prema drugima, pa se krijemo iza drugih stvari, budimo dobri bar u računanju. A računica kaže: čaša piva „teška“ je oko 500 kilokalorija. Čaša gaziranog soka,ili gusti sok ima 700! Znači više nego čaša piva. Pivo su brutalno oklevetali.

  Piće koje je otkriveno verovatno slučajno još u vreme drevnih civilizacija, izuzetno je zdravo. Takvim ga čini kombinacija ječma, hmelja, minerala i minimuma aditiva.

 Dok se vino redovno apostrofira kao lekovito piće, pivo je u drugom planu, odakle ga vade tehnolozi među kojima i profesorka Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Ida Leskošek – Čukalović, autor predgovora publikacije o pivu Evropskog udruženja pivara.

Pivo sadrži takođe antioksidanse i alkohol, iste sastojke kao i vino, plus još neke druge koji ga čine zdravim i korisnim u određenim količanama – navodi ova profesorka.

 Pivo je korisno i treba ga slobodno piti umereno. Održalo se kroz vekove do danas kada je jedno od najpopularnijih pića koje doprinosi zdravlju u malim količinama.

 Prema istraživanjima, umereno uzimanje piva dobro je za bolesti srca, nivo “lošeg” holesterola, insulinsku rezistenciju , dijabetesa, gojaznost i metabolički sindrom, osteoporozu

 Opšte je poznato da je alkohol u manjim količinama odličan za organizam jer širi krvne sudove i opušta.

Pivo je potpuno prirodan proizvod( za razliku od nekih sokova i drugih veštačkih pića). U proizvodnji se koristi minimum aditiva, ima dobru energetsku vrednost, sadrži vitamine, naročito B grupe, a bogato je i mineralima, naročito magnezijumom i fosforom. Ovi minerali   imaju povoljno dejstvo na ljudska tkiva i organe, a pivo spada među deset najboljih izvora magnezijuma koji se mogu naći na našim trpezama.

 Korist od piva za urinarni trakt je nesaglediv. Ljudi koji piju pivo imaju 40 odsto manje šanse da dobiju kamen u bubregu.

 Odnos kalijuma i natrijuma u pivu  je odličan 4:1 dok je idealan 5:1.

 Iako pivo ima diuretski efekat (podstiče izbacivanje tečnosti), prilikom gubljenja tečnosti izbacuje se samo natrijum, ali ne i kalujum i magnezijum.

Ovo zlatno pravilo važi za čašu dve.

Ako preterate, efekat je potpuno suprotan. Da ne bude zabune,zna se i šta je“ preterano“. Evropski stručnjaci za pivo ističu da je za žene dovoljno 20 g alkohola dnevno, a za muškarce 40g. To znači, pola litre piva za žene i litar za muškarce.Pa i nije malo.

O.B.

Vidi još: Misteriozno Kozirjevljevo ogledalo u Beogradu

afrodizijak alkohol bakterije biljke breza bubrezi cvet dijabetes EM tehnologija energija hrana imunitet jabuka jetra kacudžo niši karcinom koža lek lepenski vir lečenje limun lovor med melem mikroorganizmi miris muškarci nemanjići oči pluća podmlađivanje potencija rak reuma slikar slikarka so srce sterilitet travar vitamini voda zdravlje želudac žene

close

Prijavi se za tekstove u sanduče

Anri Ruso

Uvek možeš da se odjaviš

Prijavi se za tekstove u tvoje sanduče

Anri Ruso
Ko čita-lepše živi

Uvek možeš da se odjaviš