Peugeot 208 ugledao je svetlost dana  2019. godine kao druga generacija. Duži je širi i niži od svog prerthodnika ( prvi model) i kreairan kao potpuno autentičan i prepoznatljiv gradski automobil. Toliko je različit od svog prethodnika da su se mnogi čudili zašto je zadržao isto ime.

   Ima snažnu ličnost, nisku   siluetu, sportski  zavodljivi duh. Ali i tehničke kpromene poput smanjenja buke i  vibracija tokom vožnje, emisiju CO2, poboljšanu aerodinmku.  Tu su udobna i prostrana sedišta. Hromirana prednja maska, prednji farovi sa tri kanže  i neprestana upalajnea LED dnevna svetla.

  Zadnji kraj ima takođe ful LED  svetla koja su upaljena danju i noću, kako bi vozilo postalo uočljivije a time i sigurnije.

  Numerička kontrolana tabla sa futurističkim hologramskim 3D ekranom od 10 inča. Tabla je u visini pogleda vozača što omogućava odličan pregled. Tačnije, vozač je posmatra preko gornje ivice volana.

  Podaci o vozilu i vožnji se prikazuju na dva nivoa u zavisnosti od strepena važnosti ili hitnosti.

  U enterijeru dostupno je nekoliko USB utičnica. Ima automatski menjač koji je preko tastera na volanu.

  Ima mogućnost praćenja putanje odabranom kolovoznom trakom.  Takođe, prepoznaje saobraćajne znakove, reguliše brzinu iz sigurne udaljenosti. Ima i sistem urgentnom sistematskog kočenja do brzine od 85 km na čas.  Pežo 208 ima potpunu automatski pomoć kada se parkira i kada izlazi sa parking mesta.  Ukoliko pređe preko kolovozne trake, vozač će biti upozoren. Auto prepoznaje pune i isprekidane linije.

  Ima aktivni sistem nadgledanja mrtvog ugla.

  Menjači su šestostepeni manuelni i osmostepeni automatski.

peugeo  208 najbolji urbani auto u Evropi

Peugeot 208 je pametan auto koji ima mogućnost detekcije umora vozača.  Tu su senzori za kišu kada automatski povećava vidljivost, za maglu i  uopšte farovi reaguju sami na količinu svetlosti.

Sedišta su sportska, a ima i ambijentalno osvetljenje u osam boja.

Poseduje aluminijumske nožne komande koje ističu sportski izgled. Pozadi ima dovoljno mesta za osobe prosečne visine.

Rađen je u tri modela: benzinac 1.2 od 75, 100 i 130 KS dizelaš 1.5 od 100KS i elktromotor od 136 KS.

    N. Đorđević

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba