Parfem, to smo mi. Ljudi gledaju u naše oči,usne, ili ruke, ali i pamte i naš miris. Sledeći put, prepoznaće nas po njemu.

Ako je parfem dobro izabran, on se srodi sa ličnošću i zrači. Dobro izabran parfem postaje deo nas. Zrači i širi poruke jednako kao i mi sami.

Ali, da bi se pokazao  u punoj aromi i snazi, moramo da znamo gde da ga tačno nanosimo. Posebno u svetlu novog naučnog saznanja da zglob, zbog venske cirkulacije, nije jedina tačka na ljudskom telu gde se parfem najbolje i najduže održava. Kada savladamo ove tačke, savetuju znalci i tvorci čuvenih brendova, on će dugo ostati u vazduhu i mirisaće na nas i onda kada zamaknemo iza ugla. 

parfem smo mi

1. Kosa

 Osnivač Byredo brenda parfema Ben Gorham  kaže da kosa može mnogo duže zadržati mris nego koža. Ako prskate parfem po kosi, savetuje on, onda oprezno, jer alkohol može da oštetiti vlasi. Kapljicu aromata je bolje  jednostavno utrljati na ruku, pa preći lagano preko kose.

2. Oblast iza ušiju

  Ova  tačka uživa manju popularnost od zgloba, ali uzalud jer su na ovom mestu vene veoma blizu kože, i toplo je, što su dva glavna preduslova za distribuciju parfema.

3. Potiljak

  Chandler Burr, poznati  tvorac parfema, smatra da je ovo mesto podesnije jer neće iritirati druge ljude, a sami ćemo ga osećati i uživati u njemu. Istina, veli on, na potiljku parfem neće dugo trajati.

parfem za žene i muškarce

4. Podlaktica

 Ovo mesto je primamljivije od zgloba, jer je površina veća. Kreatori parfema tvrde da ćete biti zadivljeni mirisom koji se  odatle širi ako parfem utrljate  na unutrašnju stranu lakta.

5. Iza kolena

 To je jedno od najboljih područja da se nanese parfem. Cirkulacija vazduha će učiniti da se miris odatle podiže i da vas jednostavno opkoli, kao izmaglica. Iz vas će isijavati miris, a neće se znati odakle on dolazi. Mistično.

parfem moćan saveznik

6. Pupak

 Glumica Liz Tejlor govorila je da je njen otac, Stiven Tejlor, na to mesto stalno stavljao parfem. Razlog je bio jednostavan: Na pupku, i oko njega, temperatura je stalno povišena, zbog čega se miris bolje emituje. 

Ako želite da parfem ceo dan zrači svoj miris – stavljajte ga na pupak.

O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još: Kako pobediti ćelavost

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba