Tamni kolutovi ispod očiju mogu se ukloniti ili ublažitit na više načina: kockicom leda, krompirom koji osvetljava kožu, starim dobrim krastavcem, kesicama čaja, posebno kamilice, sodom bikarbonom i mnogim drugim prirodnim stvarima. Sve u zavisnosti šta različitim tipovima kože odgovara. Trebalo bi eksperimentisati sve dok ne pronađete one sastojke koji baš vama odgovaraju. U prilog potrazi za  vašim receptom donosimo jednostavan recept za uklanjanje tamnih podočnjaka,  u koji se kunu žene širom sveta .

  Za blistavi ten ispod očiju potrebno je u istom omeru :

1 soc od kafe

2 kokosovo ulje

3 crni biber.

  Ove sastojke izmešajte u maloj posudi dok se ne napravi pasta.  Masu veoma pažljivo nanesite prstima na podočnjake, pazeći da  slučajno ne zakačite oko. Ostavite zatim da deluje  5 -10 minuta, koliko treba vremena da se maska malo osuši. Sa kože skinite smesu  mekom tkaninom ( ili vatom) i vodom.

  Kakva to svojstva imaju kafa, kosovo ulje i biber?

  Kafa smanjuje upalu, odličan je antioksidans. Crni biber stimuliše  cirkulaciju koja je ispod očiju prilično  slaba. Kokosovo ulje štiti kožu i pomaže joj da upije sve hranljive sastojke.

  Ovu smesu trebalo bi stavljati 2 puta nedeljno. Neće smetati i češće, jer kafa i biber su odlični antioksidansi koji usporavaju starenje kože, daju joj zdrav izgled i elastičnost.  

                              O.B.

 Pozadina

  Tamni kolutovi ispod očiju najčešće ukazuju na neprospavanu noć, umor, stres. Ali mogu ukazati i na probleme sa bubrezima, anemiju i druge probleme. Ili, jednostavno, mogu biti sastavni deo naslednog materijala.

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba