Tamni kolutovi ispod očiju mogu se ukloniti ili ublažitit na više načina: kockicom leda, krompirom koji osvetljava kožu, starim dobrim krastavcem, kesicama čaja, posebno kamilice, sodom bikarbonom i mnogim drugim prirodnim stavrima. Sve u zavisnosti šta različitim tipovima kože odgovara. Trebalo bi eksperimentisati sve dok ne pronađete one sastojke koji baš vama odgovaraju. U prilog potrazi za  vašim receptom donosimo jednostavan recept za uklanjanje tamnih podočnjaka,  u koji se kunu žene širom sveta .

  Za blistavi ten ispod očiju potrebno je u istom omeru :

1 soc od kafe

2 kokosovo ulje

3 crni biber.

  Ove sastojke izmešajte u maloj posudi dok se ne napravi pasta.  Masu veoma pažljivo nanesite prstima na podočnjake, pazeći da  slučajno ne zakačite oko. Ostavite zatim da deluje  5 -10 minuta, koliko treba vremena da se maska malo osuši. Sa kože skinite smesu  mekom tkaninom ( ili vatom) i vodom.

  Kakva to svojstva imaju kafa, kosovo ulje i biber?

  Kafa smanjuje upalu, odličan je antioksidans. Crni biber stimuliše  cirkulaciju koja je ispod očiju prilično  slaba. Kokosovo ulje štiti kožu i pomaže joj da upije sve hranljive sastojke.

  Ovu smesu trebalo bi stavljati 2 puta nedeljno. Neće smetati i češće, jer kafa i biber su odlični antioksidansi koji usporavaju starenje kože, daju joj zdrav izgled i elastičnost.  

                              O.B.

 Pozadina

  Tamni kolutovi ispod očiju najčešće ukazuju na neprospavanu noć, umor, stres. Ali mogu ukazati i na probleme sa bubrezima, anemiju i druge probleme. Ili, jednostavno, mogu biti sastavni deo naslednog materijala.

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Ne šaljemo neželjenu poštu. Uvek možeš da se odjaviš.