Nobelovac otkrio čudesan lek – mi ga ignorišemo.

   Doktor Linus Pauling, dvostruki dobitnik Nobelove nagrade (1963. za mir i 1954. za hemiju) rekao je:

“ Kada bi ljudi uzimali od 5 do 10 grama natrijum askorbata dnevno  doživeli bi duboku starost u najboljem zdravlju.“

Pauling nije samo ovo rekao, on je tako i živeo. Pio je čak 19 grama natrijum askorbata dnevno i – doživeo duboku starost.

  Da li je slavni nobelovac živeo zdravo i dugo zbog natrijum askorbata ili je u pitanju bila genetika – ne možemo znati. Tek, natrijum askorbat i danas izaziva različita tumačenja a  time i uverenja. Jedni tvrde da je precenjen, drugi da je jednostavan lek za mnoge bolesti koji je farmacetska industrija sakrila od potrošača.

 Šta je natrijum askorbat?

 To je askorbinska kiselina ( vitamin C) pomešana sa natrijum karbonatom ( soda bikarbona). Prema tumačenjima zagovornika natrijum askorbata, vitamin C ( askorbinska kiselina) nema nikakvu vrednost ako se uzima iz kesice ( ili kao tableta) i njome može samo da se zakiseli čaj. Pravi vitamin C dobija se tako što se askorbinska kiselina ( vitamin C) pomeša sa natrijum bikarbonatom ( soda bikarbona). Tada se dobija natrijum askorbat.

 Kako se pravi natrijum askorbat?

  Prema uputstvu dr Paulinga, natrijum askorbat se dobija  tako što se na 89 grama askorbinske kiseline doda 11 grama hemijski čiste sode bikarbone. Mešavina se prelije sa 1 decilitrom destilovane vode. Posle burne reakcije, zbog koje mešavinu treba staviti u veću teglu ili bokal, da ne bi iskipela, sačeka se da ispari H2CO3, i  koristi se tako što se svaki dan uzima  od 5 do 10 grama. Najbolje se apsorbuje ako se stavi u sok od  jednog ili dva isceđena limuna.

 Prema zagovornicima, natrijum askorbat smanjuje rizik od dobijanja srčanih bolesti za više od 90 posto dok je kod životanja pokazao da je i manja doza dovoljan za povlačenje ateroskleroze. Takođe, jedni ga koriste za lečenje zavinosti kod narkomana, kao i za lečenje raka. Druge studije pokazuju da nema efekata u lečenju najteže bolesti.

Recept dr Fredericka Klennera:

1. Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama čistog vitamina C u obliku natrijum askorbata. Ukoliko se pojavi proliv, produžiti na svaka 4 sata. Proliv je znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vas i telo više ne resorbuje vitamin C već ga izbacuje.

2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.
3. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati.

O.B.

Vidi još...Kako čuvati jetru

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba