Muskovit je mineral koji na tajanstveni način oporavlja jetru. Ova njegova svojstva poznata su od davnina, posebno na istoku, gde se terapija muskovitom  i danas koristi.

   Za lečenje obolele jetre procedura je sledeća.

   Ploču muskovita treba najpre staviti u čistu vodu i držati je sat vremena. U sobi gde stoji voda sa muskovitom ne treba da bude buke, niti muzike, osim klarneta ili oboe, a takođe, u to vreme ne treba voditi neprijatne ili pesimistične razgovore. Najbolje je  da bude potpuna tišina.

   Posle sat vremena treba ga izvaditi iz vode, staviti  na meku tkaninu da bi se ploča osušila. Sve vreme sa muskovitom valja biti veoma pažljiv jer je lomljiv i može lako da se ošteti a onda njegova lekovitost nije jaka.

PREDLAŽEMO

MAGNEZIJUM, PRIRORDAN LEK PROTIV KANCERA

   Lezite na bok ili na leđa i na oblast jetre stavite tanku pamučnu tkaninu i preko nje ploču muskovita. Može da se sašije i džep na nekoj majci i da se nosi.

   Kod obolele jetre, maksimalno vreme držanja je od 6 do 8 sati svakodnevno sedam dana zaredom. Zatim nedelju, dve  treba odmoriti. Ukoliko je neophodno – ponoviti celu proceduru.

    Za preventivno pročišćenje jetre dovoljno je jednom ili dva puta godišnje držati muskovit na jetri po pola sata ili sat, sedam dana zaredom ili svaki drugi dan.

    Posle stavljanja muskovita na jetru obavezno je potapanje ploče opet u vodu ili se opere ispod tekuće vode, odloži se na meku tkaninu, osuši i skloni u kutiju na tamno mesto.

  Takodje, jednom nedeljno suva ploča muskovita drži se pola sata na suncu.

   Muskovit spada u minerale liskune. Uglavnom je providan ili bele boje.  Ali jedino je on  iz familije liskuna lekovit. Druge vrste liskuna nisu pogodne za lečenje. Zato valja biti oprezan prilikom kupovine i upućen da ne biste dobili običan liskun.

  Danas je muskovit poznat kao mineral  koji zbog visoke termalne izdržljivosti služi kao elektro izolator, sastojak za automobilske gume, keramiku, upotrebljava se u  svemirskom programu i za izradu stakla  koje  izdržava visoke temperature. To čuveno rusko staklo osvojilo je nekada Evropu. 

PREDLAŽEMO

SMILJE, ZAŠTO KAO ČAJ NIJE ZA SVAKOGA

   Rusija je bila nekadašnji glavni izvoznik muskovita  za evropske zemlje. U to vreme njen naziv je bio Moskovija, zbog čega je švedski naučnik Valerijus 1747. godine dao mineralu ime moskovit – koje je preživelo do danas.  Od muskovita su se pravili uglavnom prozori koje su imali samo najbogatiji. Korišćene su male ploče providnog muskovita koje su ekserima pričvršćavanje za  zidove.  Najviše ga ima u Sibiru, Indiji, Kanadi, Americi, Brazilu i severnoj Makedoniji.

   Tajna znanja svrstavaju ga u  najmoćnije minerale koja ljudskom telu donose dobrobit.

                     D.D.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

  .

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba