Muške trave, mnogo su ređe nego one za žene. Kao da se priroda više brinula za nežniji pol koji donosi potomstvo na svet, nego za muškarce. Za lečenje impotencije i uopšte za pospešivanje muške snage, travari na prvom mestu preporučuju sve žitarice, a pre svih mladi ječam. 

  Svakodnevno se pije sok od mladog ječma i to tri puta po 50 mililitara ječmenih klica…Može se i kuvati i ječam i piti  što češće voda, najmanje dva puta po 2 dl ječmene vode. Sve žitarice pomažu jačanju muške snage i zato bi trebalo koristiti svaku priliku da se pojedu integralne, ili u vidu mekinja ili da se popije voda u kojoj je kuvana  pšenica, raž, ovas, ječam.   

Hrana je izuzetno važna za ovaj problem pa se uporedo sa čajevima preporučuje i hrana koja sadrži cink, kao što je : ostrige, morske školjke, haringa, semenke buždeve i suncokreta,  pšenične mekinje, ovas, džigerica teleća, orasi, jaja, crni luk, pivski kvasac, soja, gljive, vino, kozje mleko, mahunarke..

 Čajna mešavina

  Sastojci:

  Preslica 20 g

  Žalfija 20 5

  Kopriva 20 g

  Ruzmarin 20 g

  Čubar 10 g

  Mečja šapa 30 g

  Crvena detelina 30 g

  Sve sastojke izmešati, preliti vrućom vodom, ostaviti da odstoje 2 minuta i piti tri šolje dnevno.

 


  Mala mlečika

  Mala mlečika odličan je prirodni lek za sve oblike oboljenja prostate i kancera. Spada u najbolje muške trave. Toliko je efikasna da može da spreči operaciju, a ukolikodo hirurškog zahvata ipak dođe, čaj će ublažiti peckanje i pomoći da se pacijent brže oporavi. Priprema se tako što se jedna mala kašika trave ostavi da odstoji 5 minuta u ključaloj vodi. Pije se  dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i uveče, pola sata pre večere.

  Brusnica

   Brusnica je biljka koja pomaže u prevenciji i lečenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Takođe, dobro se pokazala  u prevenciji i lečenju kancera prostate. Muškarci bi trebalo da piju čaj od brusnice svakodnevno. 

  Uva

  Čaj od listova uve, ili  medveđeg grožđa, u narodu je poznat po tome da leči uvećanu prostatu kao i sve mokraćne organe.

  Paradajz

  Paradajz je odličan za prostatu jer sadrži materije koje ne samo da čuvaju zdravlje ove žlezde, već deluje i lekovito, čak i kod raka prostate. Za ovu vrstu lečenja paradajz mora biti svež ili pripremljen za zimnicu bez konzervanasa.

  Polen

   Polen (cvetni prah) povoljno deluje na prostatu. Preporučuje se doza od 15 grama dnevno, ili  po jedna kafena kašičica ujutru, u podne i uveče.

Špargle

 Stari muslimanski recept za seksualnu snagu se sastojao od kombinacije crnog luka, jaja, i orijentalnih začina. Crni luk bi se dobro izmešao sa začinima, malo bi se propržio na ulju, a zatim se servirao sa žumancetom.  Žumance, špargle i mleko sa medom su još jedna od efikasnih arapskih kombinacija.

Orasi i med
  Poznati specijalitet za jačanje muške potencije i stimulans za opšte jačanje organizma sprema se tako što se u med potope jezgra oraha, čiji sastojci, udruženi s medom, rehabilituju organizam i štite od starenja ćelije organizma.

I.Marić

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com