Mumio je moćan prirodni lek koji sadrži gotovo sve elemente iz periodnog sistema. Čitava armija raznih stvorenja učestvuje u njegovom stvaranju. Sinergijom životinja, zemljišta, biljaka, kamenja i raznih mikroorganizama tokom miliona godina – nastaje smola čoveku na dar. Najpoznatiji je onaj koji je nastao u dolinama i planinama Altaja i Himalaja. Tokom miliona godina, vlaga i kondenzacija spuštale su se niz himalajske strmine da bi iz pukotina krenuo da curi lepljivi smeđi katran. Rusi ga zovu mumio, hindusi – shilajit.

 Zahvaljujući nevidljivim pregaocima  mumio ima jedinstvenu mešavinu  oko 80 elemente kao što je gvožđe,  aluminijum, cink, kalijum,  magnezijum, kalcijum, slicijum i druge, plus  masne i amino kiseline, koje su neophodne za normalno funkcionisanje tela.
 Ima ga u Kini, Arabiji, Africi, Mongoliji, Avganistanu, a jedno od poznatijih  mesta je Altaj  u Rusiji, gde se proizvodi mumio tako što se čisti od različitih nečistoća.
 Prečišćeni mumio ima posebnu aromu  i blago gorak ukus, mekan je i rastegljiv, dok boja može biti tamno braon i crna.

  Metoda lečenja mumiom stigla je iz ajurvedske prakse gde ima dokazanu efikasnost u lečenju mnogih bolesti. Posebno je korišćen za otklanjanje neplodnosti.

 Zbog svojih osobina (antiimlamatorna, antibakterijska, imunostimulator) i bogatog sastava, žena koja ima problema sa neplodnošću može da izleči mnoge bolesti zapaljenskog porekla .

 U tom slučaju, žene mogu da koriste mumio vaginalno. Tampon se  natopi u mumiu rastvorenom u  četvoroprocentnom alkoholu i ostavlja tokom noći. Kura traje 10 dana posle čega se pravi pauza od 10 dana. Cela procedura se zatim ponavlja još jednom.

  Kod muškaraca se pravi sok od šargarepe i borovnice  pomešan sa rastvorenim mumiom  u proporciji 1 deo mumia prema 20 delova soka. Pije se dnevno,  do dva puta, na prazan stomak, ujutru i uveče pred spavanje. Tretman traje  28 dana, a prvi rezultati se očekuju posle 5 primena.

 Mumio će pomoći da na svet dođe beba, ali i da telo bude zdravo. Sa mumiom će to sigurno i biti jer reč mumio potiče od grčke reči koja u prevodu znači čuvar tela.

 Mumio čuva naše telo tako što pospešuje stvaranje krvnih elemenata (leukocita, trombocita, hemoglobina) i povećava regenerativne sposobnosti organizma poboljšavanjem cirkulacije. Podstiče zarastanje vezivnog tkiva, podiže imunitet, pomaže  metabolizmu i varenju, normalizuje rad nervnog sistema.

U praksi pokazao se delotvoran kod:

– infarkta miokarda (srčanog mišića) normalizuje sadržaj bakra i gvožđa u srcu, reguliše krvni pritisak i pojačava funkciju mozga.

– Izuzetno je sredstvo za lečenje opekotina i veoma koristan kod tromboflebitisa (upale vena sa stvaranjem ugruška krvi).

– preloma i drugih povreda kostiju, upale korena kičmenog živca, hroničnog oboljenja koštano zglobnog sistema, osteoporoze.

–  kamena u bubrezima i žučnoj kesi.

–  hroničnih oboljenja srednjeg uha, paradontoze, čira na želucu, migrena,  holesterola.

– čuva energiju i usporava starenje.

Ako ste već pomislili da nema bolesti kod koje mumio ne pomaže, znajte da nije istina. Ispitivanja su pokazala da preparati na bazi mumia nisu delotvorni kod gljivičnih oboljenja i kod kancera, ali su zato odlična prevencija.

 Postoji  pravilo prilikom uzimanja: na 60 kg uzima se dva puta dnevno po 300 mg, do 90 kg, dva puta dnevno po 400 mg i više od  90 kg tri puta dnevno po 400 mg.

O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

Vidi još: Ruski travari

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com