Mercedes  maybach  pullman S je najbolji među najboljima. Čudo od automobila koje omogućava vozaču da digne ruke sa volana i gleda film ili odgovara na imejlove.

Zahvaljujući ovom automobilu, Mercedosove najelitnije limuzine koje su vremenom postale sinonim za kvalitet, dobile su konkurenciju. Kapljice šampanjca padaju sada po haubi Mercedesovog Maybach Pullman S. S razlogom ga nazivaju čudo od automobila. I performansama i izgledom.

 Već na prvi pogled  mercedes  maybach  pullman S je najbolji među najboljima. Čudo od automobila koje omogućava vozaču da digne ruke sa volana i gleda film ili odgovara na imejlove. privlači elegancijom. Lepota linija i sklada mami poglede. Viši je za 100 milimetara od Maybach S klase i duži za 1.053 mm.  Povećanje je predstavljeno u milimetrima  koji naglašavaju kilometarske inovacije u svetu automobila.

  Oličenje luksuza ima  priličan opuštajući prostor za putnike pozadi. Zahvaljujući ogromnom  međuosovinskom rasponu od 4.418 mm pozadi su  smeštena dva  sedišta sa naslonom koji su mogu spuštati,  plus još dva sa slabijom opremom.

  Iako oko ne može da se odvoji od lepote linija ovog elegantnog i luksuznog vozila, unturašnjost će tek zadiviti kupca.

 Ona je potpuno drugačija od  enterijera vozila Mercedes Maybach S klase. Najkvalitetnije drvo  korišćeno je za oblaganje  naslona prednjih sedišta. Kad se otvore prednja vrata, imate osećaj da ulazite u salon, a ne u limuzinu.

 Nije čudo što je ova zverka, čija je vrednost više od pola miliona evra,  omiljeni automobil mnogih državnika. Crnogorski predsednik Milo Đukanović vozio se donedavno u jednom takvom, doduše blindiranom. Nova vlada je odlučila da  ovaj luksuzni autmobil sada proda jer ne brine za svoju sigurnost toliko.

  Limuzina inače ima izuzetnu sigurnost u vožnji. Opremljena je inovativnim  dodatnim funkcijama kao što je automatskog podizanja karoserije pri bočnom udaru.

Moćno je i obezbeđenje prilikom frontalnih sudara  kada zadnji vazdušni jastuk, koji je deo standarne opreme, znatno smanjuje opterećenje na glavu i vrat putnika pozadi. Kada je potpuno opremljen, Maybach Pullman ima 18 vazdušnih jastuka.

Tu je i dodatak E- Activ Body Control  ukombinovan sa standardnim Airmatic–om. Zahvaljujući njemu i sistemu koji smanjuje buku na putu,  ne čuje se ništa spolja.

 Kada se ova osobina moćne limuzine  ukombinuje sa sistemom za skeniranje puta, obaveštenjima o nagibu u krivanama  – dobija se  vrhunska udobnost priliko vožnje.

 Moćna tišina caruje unutar  Mercedosove limuzine  Maybach Pullman.

  Za one koji ne  vole tišinu, proizvođač je postavio  opasno moćne zvučnike  4 D sistema  surround zvuka zbog kojih ćete  leteti na krilima akorda koje volite.

   A dok slušaze muziku, ruke lagano opuštene na  naslonu sedišta gde je ugrađen masažer! Da se ne gubi vreme samo na vožnji.

 Putnici pozadi, ako je zima, mogu lagano da utonu u san jer će imati grejanje na vratu i ramenima. To je dodatna funkcija u luksuznoj limuzini.

 Zverka od automobila  ima adaptivno osvetljenje pa se pozadi može čitati, recimo, a da ne smeta vozaču.

   Kompletan ugođaj daje i mogućnost da se zatamne stakla. To se radi priiskom na dugme. Kada hoćete svetlost, hop dugme, kada hoćete tamu- opet dugme.

  U svako trenutku putnici mogu da vide  šta se događa oko njih: vidi se brzina, temperatura u kolima, spolja, vreme…

 Celo ovo elegantno luksuzno čudo pokreće motor od  6.0 l V 12 bi-turbo koji ima 630 KS i 1000 Nm ( obrtnog momenta). Za 6,5 sekundi dostigne 100 km na sat!

  Od 2015. kada je Mercedesov  Maybach  Pullman S lansiran na svetsko tržište, prodato je  60.000 limuzina. Najviše u Nemačkoj gde se očekuje da će naredne godine 2021.  zakon omogućiti da se u gradskoj vožnji koristi  drive pilot koji vozaču omogućava da skloni ruke sa volana i da se posveti surfovanju ili odgovaranju na email poruke. Može, ne učestvujući u saobraćaju da odgleda i film ako je zastoj baš toliki.

    Nebojša Đorđević

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com