Med i jabuke, čuvena magihja zdravlja, oduvelk je bila udarna kombinacija koja daje  lekovitost i hranljivost. Poljska  lekarka  Jadvigua Gornicki kaže da med pomaže kod  srčanih, bubrežnih i digestvnih problema. Jabuke su još od starih vremena bile veoma cenjene kao odlično lekovito sredstvo koje priznaje, ne samo stara već i nova medicina i visoko ceni.

 S obzirom da jabuke i pčelinji med  sadrže obilje lekovitih materija,  nije iznenađujuće njihovo  dejstvo na miran san i dobru probavu, što je veoma važno ne samo za bolesnika nego i za zdrave osobe, pošto ova mešavina ne može nikom štetiti već samo koristiti za jačanje organizma.

Navešćemo ovom prilikom nekoliko mogućih kombinacija, magija meda i jabuka;

Hladan napitak od meda i jabuka

Narendati jednu jabuku, dodati  istu količinu soka od narandže, zasladiti medom i preko dana uzimati povremeno po jednu kašiku.

Salata od jabuka sa medom

Nekoliko jabuka narendati i pomešati sa narandžom, bananon i sokom od limuna uz dodatak 3-4 kašike meda. Od toga napraviti krem preko koga se može staviti šlag.

Jabukovo sirće sa medom

Ova mešavina je uspešna za lečenje; sluzokože grla, popravljanje cirkulacije krvi, odstranjivanje toksina iz organizma i za njegovo jačanje. Zatim, kod neuredne probave, kada se napitak pije natašte, kod nesanice, pije se pre spavanja, kod  promuklosti,  potrebno  je piti ga ali i ispirati grlo. Napitak se može pravi, u sledećoj proporciji:

        Dve  kašike jabukovog sirćeta

        Dve kašike meda 

        Čaša mlake vode.

O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba