Nema čoveka koji nije osetio da su mu neki negativni ljudi potrošili energiju zbog čega se i sam oseća prazno i neraspoloženo. Ali, šta je mogao da uradi  u društvu energetskih vampira i kako da se konkretno odbrani od njih.  Da se isključi iz priče, da se povuče u sebe ili da napusti mesto negativne energije?

Sve zvuči prihvatljivo, ali ne znači i da nam situacija dozvoljava  takvo ponašanje jer, kako kaže  Manja Stefanović, terapeut i edukator koja u Međunarodnoj školi „Skalarani talasi“ podučava polaznike kako da energiju primene u svakodnevnom životu, takvo se ponašanje može učiniti nepriličnim.

– Energotretmanima skalarnim talasima, kojima se bavim, osobe postaju  svesne pre svega svoje vitalne sile što je još jedan nivo ljudske egzistencije – kaže  Manja Stefanović, energoterapeut.- Mi ovde podučavamo polaznike kako da pročiste auru, da pojačaju cirkulaciju meridijana i kapacitete energetskih centara, a pre svega kako da podignu nivoa svesti i svesnosti.

 Energetski  talasi osnažuju, pročišćavaju, ubrzavaju, balansiraju, uravnotežuju i harmonizuju vitalnu silu, a to znači  fizičko i psihičko telo čoveka, što omogućava bržu regreneraciju, bolje pamćenje, pozitivnija osećanja, realizaciju naših kapaciteta i sposobnosti.

  Kada se ponašamo agresivnpo, neprijatno, ljubomorno to znači da je naša vitalna energija narušena, okrnjena, da loše cirkuliše.

 – Istina je, navodi Manja Stefanović, da osoba koja ima snažanu  i kompaktnu vitlnu energiju ne privlači u svoje iskustvo konflikt sa drugima, nervozu, frustraciju i slično. Onda kada smo spontani, centrirani u sebi, i kompaktni energetski, nema mesta za konfliktne odnose i situacije, tada mi gospodarimo na spontan način i sobom i energijom oko sebe.

Svako ljudsko biće poseduje vitalnu silu. Savremeni aparati poput PIP kamere ili AI sistema, navodi naša sagovornica, ukazuju na objektivnost energetskog terapijskog procesa, bez obzira da li klijent u terapiji ima svest o dešavanjima ili nema.

– Kad je naša vitalna sila snažna tada su naše sposobnosti, one svakodnevne, povećane i kreativnije – ističe ona.- Kada smo mi sami u energetskom balansu tada smo u svakodnevnici prisutniji, budniji i naravno kreativniji, što znači da možemo mnogo bolje da odgovorimo i prevazidjemo i šefa na poslu i neprijatnu službenicu u banci i neslaganje sa bračnim drugom.

U energetskom smislu energija je neutralna, ni pozitivna ni negativna, već njeno ispoljavanje kroz nas same vidimo kao pozitivno ili negativno. Na primer agresija, sama po sebi nije ni jedno ni drugo – ukoliko se agresija ispoljava kroz nasilje tada je smatramo negativnom, ali mi tu energiju možemo koristiti i za uređivanje bašte, za pisanje ili za slikanje, sve zavisi kako kanališemo tu energiju, jer na taj način joj dajemo kvalitet. Najgore je potiskivati agresiju, dakle blokirati vitalnu silu, jer tada dolazi do raznih oboljenja, u ovom slučaju, na primer, depresije – kaže Manja Stefanović.

  Sve stvari u nama kao i oko nas su promenjive,a u upravljanju tim promenama nam pomaže rad sa vitalnom energijom – kaže naša sagovornica i dodaje:

-Kao što nam pomaže jedna obična kratka molitva u stanju straha ili uzrujanosti, tako nam i tehnike rada sa energijom omogućavaju povratak u stanje centriranosti i integrisanosti iz kojeg mnogo bolje  delujemo i radimo.

 Ljudska energija je sveobuhvatna i ona se podiže podjednako i postupno na svim poljima. Energiju čuvajte na dva načina:

Prvi, može da pomogne vežba  stavljanja ruku u odredjenu figuru preko pupka. 

Drugi način je centriranje, vrlo jenostavna vežba. Potrebno je  stati u sledeći položaj: noge su dovoljno raširene da se osetimo stabilno, ruke su pokraj tela, kičma ispravljena, a glava blago zabačena unazad. Ova vežba se radi par minuta svakog jutra, ili onda kada tokom dana osetimo dekoncentraciju  i malaksalost. Cilj vežbe je da osetimo kako kroz naš energetski stub neometano cirkuliše vitalna sila, energija.

  Ali, šta raditi kada sami u sebi imamo negativnu energiju?

– Onda kada uočimo da i sami imamo negativnu energiju u sebi ili pak blokiranu energiju, a pri tom, to ne projektujemo na svoju okolinu, optužujući druge oko sebe za svoja stanja i situacije, uradili smo pola posla.- savetuje Manja Stefanović.

Bratislava Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com