„Magnezijum hlorid je čudotvoran mineral koji osim sposobnosti da leči širok spektar bolesti ima moć da podmladi ostarelo telo.”

   Biohemičar u penziji i nutricionista Valter Last koji je ovo rekao, tvrdio je da  bismo sa dovoljno magnezijuma u telu živeli „ sasvim pristojno dugo”.  Za razliku od dosadašnjih  navika da se magnezijum pije (kada može da izazove dijareju), nova istraživanja ukazuju da bi ga trebalo  unositi u organizam preko kože, kada se on najbolje i najbrže apsorbuje, dajući celom telu mladost, kako navodi u knjizi  „Transdermalna terapija magnezijumom” Mark Sirkus.

  Koliko je efikasan transdermalni način unosa magnezijuma, najbolje svedoči podatak istog autora da se svakodnevnom upotrebom nivo ovog minerala može obnoviti za 4 do 6 nedelja dok oralno ovaj proces može trajati izmeđi 1 do 5 godina.

  Magnezijum je, kako objašnjava Sirkus, mineral podmlađivanja. Sa godinama telo gubi sposobnost da ga apsorbuje i zbog toga ga treba nadoknađivati, na pravi način. Magnezijum je važan  za normalan rad kardiovaskularnog i nervnog sistema kao i za više od 300 enzimskih reakcija i proizvodnju energije i električne ravnoteže u organizmu. On snižava krvni pritisak i holesterol, igra važnu ulogu u prevenciji ateroskleroze, sprečava sužavanje krvnih sudova, poboljšava cirkulaciju krvi jer sprečava ugrušavanje krvi, sprečava dijabetes i pomaže u lečenju jer povećava lučenje insulina i time olakšava transport glukoze u ćelije. Pomaže u pravilnom varenju proteina, masti i ugljenih hidrata, čime sprečava gojaznost.Takođe poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze , smanjuje fizičku iscrpljenost i stres.

    Čak i blagi nedostatak magnezijuma može izazvati manjak serotonina i izazvati depresiju, nervozu i agresivnost. 

    Magnezijum je čudotvoran za kožu. Magnezijum hlorid gel koji možete sami da napravite tako što u apoteci kupite prah i pomešate ga u istom odnosu sa vodom( 1:1). U 1 dl kipuće vode (skinute sa vatre) sipa se 100 grama magnezijum hlorida (pola pakovanja) i promeša da se potpuno otopi. Kad se ohladi, sipa se u priloženu bocu s rasprskivačem i prska po tijelu. Može lagano da se utrlja u kožu kako bi apsorpcija bila bolja i brža, pod uslovom da koža nije previše osetljiva.

Održava je blistavom, ublažava znake starosti, smanjuje upale, ubrzava zarastanje rana i povećava hidrataciju. Pomaže u lečenju akni, ekcema, psorijaze. Odličan je dezodorans. A njime možete pred spavanje mazati glavu kako biste sprečili opadanje kose i sede vlasi.

  Nanosi se tako što se par kapi gela  utrlja na stomak, ispod pazuha i na unutrašnjost podlaktica, gde najbrže biva upijen. Ne stavljajte ga na sluzokožu.

  Za opuštanje organizma preporučuje se masaža magnezijumovim gelom, kada se  telo oslobađa od stresa a istovremeno povećava apsorpcija magnezijuma. Alkohol, kafa, gazirani napici oduzimaju magnezijum iz tela, pa ne zaboravimo da to i nadoknadimo da se telo ne bi ljutilo na nas.

 

O.B.

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com