Magija meda i jabuka  udarna su kombinacija koja daje  lekovitost i hranljivost. Poljska  lekarka  Jadvigua Gornicki kaže da med pomaže kod  srčanih, bubrežnih i digestvnih problema. Jabuke su još od starih vremena bile veoma cenjene kao odlično lekovito sredstvo koje priznaje, ne samo stara već i nova medicina i visoko ceni.

 S obzirom da jabuke i pčelinji med  sadrže obilje lekovitih materija,  nije iznenađujuće njihovo  dejstvo na miran san i dobru probavu, što je veoma važno ne samo za bolesnika nego i za zdrave osobe, pošto ova mešavina ne može nikom štetiti već samo koristiti za jačanje organizma.

Navešćemo ovom prilikom nekoliko mogućih kombinacija, magija meda i jabuka;

Hladan napitak od meda i jabuka

Narendati jednu jabuku, dodati  istu količinu soka od narandže, zasladiti medom i preko dana uzimati povremeno po jednu kašiku.

Salata od jabuka sa medom

Nekoliko jabuka narendati i pomešati sa narandžom, bananon i sokom od limuna uz dodatak 3-4 kašike meda. Od toga napraviti krem preko koga se može staviti šlag.

Jabukovo sirće sa medom

Ova mešavina je uspešna za lečenje; sluzokože grla, popravljanje cirkulacije krvi, odstranjivanje toksina iz organizma i za njegovo jačanje. Zatim, kod neuredne probave, kada se napitak pije natašte, kod nesanice, pije se pre spavanja, kod  promuklosti,  potrebno  je piti ga ali i ispirati grlo. Napitak se može pravi, u sledećoj proporciji:

        Dve  kašike jabukovog sirćeta

        Dve kašike meda 

        Čaša mlake vode.

 O.B.

Vidi još…Jabuka i med čudo od kombinacije

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Uvek možeš da se odjaviš. Ne šaljemo neželjenu poštu.

close

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com