Led iz frižidera može da nam rashladi piće ali može i da nam podmladi organizam ! To radi tako što daje snažan životni impuls kojim se organizam uspešno brani od napadača, pokrećući munološki sistem i aktivirajući metaboličke procese, Prema drevnoj kineskoj metodi  Feng Fu, ukoliko redovno stavljate na potiljak kocku leda, i to na ono mesto gde se spaja glava i vrat.  Stavljanje leda na to mesto poznato iz našeg detinjstva kao babina rupa koje Kinezi nazivaju „ utočište vetra” može da podmladi organizam.

  Feng Fu metoda zagovara svakodnevno upotrebu kockice leda, najbolje ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje. Jednostavna je i sastoji se u sledećem: najbolje je da legnete na stomak , može i da se sedi, zatim se stavi kocka leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Fen Fu (rupicu na potiljku). Drži se tako dvadesetak  minuta dok se ne otopi.  Kocka leda može se fiksirati zavojem, maramom,ili peškirom. Ne možete da se prehladite ili da se ukočite od hladnoće, pa samo / opušteno.

   U početku, kada stavite kockicu leda imaćete osećaj hladnoće, ali za pola minute  hladnoća će nestati i sa svih strana na to mesto počeće da se  preliva toplina. Prvih nekoliko dana stavljanja kockice leda javiće se osećaj euforije, jer led pokreće  endorfin u krovotok.

   Lečenje ledom je tradicionalna kineska metoda ali ona odavno prešla granice i pustila korene u zapadnom društvu gde se kombinuje sa laserima, magnetima,ili u kadama…

   – Kod nas se  koristi modernija metoda koja je mnogo efikasnija jer se kombinuje sa laserom – navodi sportski lekar Miodrag Arsić.- Krioterapija kao metoda lečenja izuzetno je dobra  kod bolesti mekih tkiva i naravno u sportskoj medicini gde je nepraviziđena.   

   Naš sagovornik kaže da je krioterapija izuzetno efikasna kada se stavlja na kožu jer je ona najveći ljudski organ koji ima više receptora u sebi na hladnoću nego na toplotu .

 Kocka leda pomaže kod:
– organa disanja
– kardiovaskularnog sistema
– neuroloskih oboljenja sa degenerativnim promenama na kičmi
– akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija
– poremećaja rada štitne žlezde
– artritisa, hipertenzije i hipotenzije
– bronhijalna astma
– poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, gojaznosti i neuhranjenosti
– celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi)
– poremećaja menstrualnog ciklusa, impotencije, frigidnosti, endokrine neplodnosti
– psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, hroničnog umora, depresije, nesanice

 – Svako dejstvo ekstremne hladnoće dovodi kožu i organizam u stanje stresa ali pozitivnog – kaže dr Arsić i dodaje da hladnoća pokreće imunološki sistem, aktivira metaboličke procese poboljšava cirkulaciju, izaziva lučenje hormona sreće, pa ova metoda, osim što je dobra kod oboljenja respiratornih organa veoma uspešno leči i reumatološka oboljenja. 

   Lečenje ledom po Feng Fu metodi ne bi trebalo da praktikuju trudnice, ljudi sa ugrađenim pejsmekerom, epileptičari i šizofreničari.

   O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba