Lečenje magnezijumom postaje imperativ kada znamo da njegov nedostatak izaziva brojne bolesti. Pođimo od simptoma. Ako uočite drhtanje i grčeve u mišićima, koronarne grčevi i abnormalni srčani ritam, napade panike, vrtoglavicu, slabost, glavobolje, nedostatak apetita, povraćanje – sasvim je moguće da je u pitanju nedostatak magnezijuma jer su to upravo njegovi simptomi. Sa nedostatkom javljaju se i problemi. Kod mlađih, oni se neće očitovati jasno i naglašeno, ali ukoliko imate više od 30 godina i deficit  magnezijuma, sigurno je da hoće.

Magnezijum hlorid je kralj kardiovaskularnog i nervnog sistema, mađioničar za bolesne zglobove i kosti, on sprečava dijabetes, zugrušavanje krvi, gojaznost i mnogo drugih važnih funkcija u telu. Bez njega jednostavno ne bismo mogli da opstanemo. A sa njim u dovoljnoj, svakodnevnoj meri, možemo da budemo zdravi i zadovoljni, dakako, jer utiče na naše živce.

    Nedostatak magnezijuma u ljudskom telu, prouzrokuje, između ostalog: opštu slabost, degenerativne bolesti poput tuberkuloze, dijabetesa, poremećaj živaca, koštane probleme, ali i rak.

Magnezijum hlorid je preventivno sredstvo za rak. Kao lek dovoljan je da organizam stekne uravnotežene mineralne soli i tako se zaštiti od raznih bolesti.

    Evo kakvo je iskustvo sa magnezijumom imao  sveštenik u Brazilu, otac Jahn Schorr, profesor fizike i biologije, koji je podelio ovaj tekst,  smatrajući da može da pomogne svima  koji trpe bolove ili se osećaju bolesno.
 „Kada sam imao 61 godinu, skoro sam ostao paralizovan. Rečeno mi je da su moji pršljenovi u stanju jake  deklacifikacije i da mi nema pomoći. Bio sam izgubljen slučaj, tako da mi je preostala samo Božja pomoć. Dogodilo se zatim da sam u Porto Alegru (Brazil)upoznao oca Huareza, koji me je uverio da je lečenje mog problema vrlo jednostavno. On mi je pokazao medicinsku knjigu oca Poiga, španskog sveštenika i slavnog biologa koji je otkrio lekovitu moć magnezijum hlorida, stekavši iskustvo u okviru svoje duhovne zajednice. U to vreme je njegova majka imala tešku artrozu – poslednji stupanj. Otac Huarez mi je rekao: „Ako uzmeš tu so, nećeš umreti, osim ako sam sebi ne prostreliš metak kroz glavu ili ako možda doživiš neku nesreću.“
 Počeo sam uzimati jednu dozu magnezijum hlorida svakog jutra. Kroz tri dana sam prešao na jednu dozu ujutru i jednu uveče. Tako sam i nastavio.
 Dvadesetog dana, nakon što sam ustao, bio sam sam sebi čudan. Nisam više osećao bolove i s lakoćom sam išao u šetnju gradom, sećajući se desetogodišnjih teškoća.
 Nakon četrdeset dana mogao sam hodati uz vrlo malo bola koji sam osećao celog dana u mojoj levoj nozi.

 Nakon šezdeset dana, bolesna noga je ozdravila i bila bolja nego desna.
 Nakon tri meseca počeo sam osećati da su moji zglobovi pokretljiviji. Novi talas pozitivnog života osećao sam u celom telu.
 Prošlo je deset meseci, i ja sam postao gibak kao zmija. Osećao sam se preporođeno.”


 PRIPREMA MAGNEZIJUM HLORIDA


 
 Prokuvati jedan litar vode i ostaviti da se ohladi. U flašu ili drugu staklenu posudu sipati 33 grama magnezijum hlorida a potom i jedan litar prokuvane i ohlađene vode. Dobro zatvoriti i protresti bocu. Uvek tako postupati.
 Nema potrebe da se drži u frižideru.
 DNEVNA DOZA: veličina male šoljice za kafu, a sve u zavisnosti od vrste bolesti i starosti osobe.

  DUŽINA: Pije se od 4 do 6 meseci a zatim se pauzira  od 2 do 4 meseca.

MAGNEZIJUM ZA SVE


 
 1. Magnezium hlorid uspostavlja mineralnu ravnotežu kod artroze.
 2. Reguliše rad živaca i mišića.
 3. Neophodan za pravilan rad  funkcioniranje srca.
 4. Poboljšava probavu.

5.  Dobar je antidepresiv.
 6. Igra najvažniju ulogu u regulisanju telesne temperature.
 7. Koristan je za prevenciju visokog holesterola.
 8. Reguliše funkciju creva.
 9. Ima značajnu ulogu u formiranju kostiju.
 10. Ima značajnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata i proteina.
 11. Smanjuje količinu masti u krvi,

 12. Deluje protiv arterioskleroze,

 13.Čisti krv, oživljuje moždane ćelije, daje i održava vitalnost do duboke starosti.
  14. Rešava probleme prostate i hemoroida.
 15. Sprečava grip.
 16. Produžava mladost – vitalnost.
 17. Sprečava gojaznost.
 18. Sprečava rak.
 19. Sprečava arteriosklerozu.
 20. Izvrstan je laksativ.
 21. Reguliše probavu.
 22. Smanjuje probleme bronhitisa.
 23. Sprečava ozebline.
 24. Deluje protiv zadaha.
 
 DOZE


 
 Od 10 do 50 godina: pola male kafene šoljice.
 Od 51 do 70 godina: jedna kafena šoljica ujutru.
 Više od 70 godina: jedna kafena šoljica ujutru i jedna uveče.
 Ljudi koji žive u gradu trebalo bi da uzimaju malo više magnezijuma.
 Mineral mladosti

Magnezijum je mineral mladosti. Sa  starenjem  se smanjuje  sposobnost tela da apsorbuje  magnezijum. Degeneraciju karakteriše akumulacija kalcijuma i gubitak magnezijuma u ćelijama.Naši organi i tkiva kalcifikuju i akumuliraju  kalcijum u telu što dovodi do preranog starenja.

 Transdermalno

 Transdermalna  upotreba  magnezijuma  je preporučljiva jer se ovaj mineral najbolje apsorbuje putem kože. Gel se maže ispod pazuha, podlaktica, po stomaku, a izbegava se sluzokoža.

Irina Perić

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba