Lečenje afirmacijama staro je koliko i čovek.  Pre nego što je nastalo pismo, afirmacije su izgovaranje. Kada je nastalo pismo – one su pisane.

  Savremena medicina odavno je otkrila prastaru istinu da praktično sve bolesti i poremećaji imaju psihičko poreklo.

lečenje afirmacijama

  Na toj činjenici zasnovano je niz tehnika koje preko stanja psihe pozitivno deluju na stanje fizičkog organizma. Najpoznatija je tehnika i znanje koje nam je podarila Lujza Hej. Ova duhovna učiteljica govoria je da sami kreiramo svoj sadašnji trenutak i da sebe možemo da izlečimo kreiranjem pozitivnih afirmacija koje će pobediti one otrovne.

 Jednostavna, delotvorna, zahvalna, takva je tehnika pisanja afirmacija.

o Lora metoda ili ozdravljenje po Lori Fotinoj

o Feng šui, gde postaviti ulazna vrata

Afirmacije su pozitivni verbalno izraženi stavovi koji se odnose na problem koji želite da rešite. Dobre misli koje sami kreiramo i puštamo  ih da uđu u svest.

 Kada formulišemo afirmacije, držimo se nekoliko pravila:

Prvo, afirmacija je kratka,konkretna, jasna.

Drugo, uvek je u sadašnjem vremenu i pozitivna.

Recimo, afirmacija ne treba da glasi: „Ja nisam bolestan“, već „Ja sam slobodan od bolesti“.

afirmacije

   Nije dobro reći: „Moje srce će biti zdravo“. Umesto toga, kažite:  „Moje srce je zdravo“ ili: „Moje srce radi savršeno“. Isto tako, umesto „Ja nisam nervozan“, kažite: „Ja sam potpuno smiren“ i sl.

   Odabranu afirmaciju ispisujemo više puta uzastopno i pritom zapisujemo sopstvene reakcije.  Na taj način osvešćujemo nesvesne psihičke komponente problema o kome je reč, bez obzira da li se radi o fizičkom ili psihičkom poremećaju. Mnogi poremećaji i oboljenja žilavo se odupiru uobičajenim terapijskim metodama upravo zbog stavova i osećanja koji im pogoduju, a koji su duboko usađeni u nesvesnu psihu. Ovom metodom te nesvesne »branitelje« prevodimo u svest i time im oduzimamo snagu kojom su iz tame nesvesnog stvarali i podržavali dotični psihički ili fizički poremećaj.

 Jednostavno rečeno, na ovaj način reprogamiramo svoj um. Iz glave  izbacujemo negativne i neželjene elemente i umesto njih ubacujemo željene, pozitivne stavove.

    Naš poznati pravoslavni mistik, pokojni Otac Tadej, često je govorio: „Kakve su vam misli, takav vam je život“. Tako je govorila i Luza Hej i mnogi drugi  duhovnici koji su otkrili da mogu da kreiraju svoju stvarnost bez obzira na okruženje.

lečenje glavobolje

  Kako konkretno to raditi.

  Recimo da imate glavobolje.  Za borbu pritiv glavobolje izabrali smo afirmaciju koja glasi: „Moja glava je zdrava i lagana“.

Lečenje afirmacijama je lako. Uzmite veće parče papira , na jednoj strani  napišite svoju afirmaciju a u produžetku, na drugoj strani, bez razmišljanja napišite prvu misao.

   Obratite pažnju na svoje emocionalne reakcije kada napišete afirmaciju. Zatim opet ponovite sve dvadeset do trideset puta.

Moja glava je zdrava i lagana                           Kad bi se zezali, stalno me boli

Moja glava je zdrava i lagana                           Kad bi tako bilo

Moja glava je zdrava i lagana                           Ne mogu da spavam

Moja glava je zdrava i lagana                   Ih… bajka

Moja glava je zdrava i lagana                    Dosta mi je

Moja glava je zdrava i lagana                           Možda to i nije isitina

Moja glava je zdrava i lagana                           Pobediću ja nju

lečenje afirmacijama

Bitno je da se posmatraju promene raspoloženja. Pisanje afirmacija ne bi trebalo da se prekidaju sve dok negativne reakcije ne prestanu da naviru u svest.  Međutim, ako se stvar previše otegne, a to se najčešće i desi, naročito na početku primene ovog postupka, ograničite se na 20 do 30 ispisivanja afirmacije i reakcije u jednoj seansi.

Sa odabranom afirmacijom radi se svaki dan. Najbolje vreme je uveče pred spavanje.

  Kako ćemo znati da li imamo uspeha?

  Jednostavno, kada budemo u stanju da pišemo svoju afirmaciju i da se osećamo  neutralno,  kada u svest prestanu da ulaze negativne reakcije, tada smo na najboljem putu da razrešimo problem, jer je naše  nesvesno  programirano na nov način. Tada još nekoliko dana  ispisujemo samo odabranu afirmaciju kako bismo je što jače usadili u svoju psihu.  I čekamo trenutak kada ćemo sagledati svoju stavrnost iz drugog mnogo lepšeg ugla.

Bratislava Vukanović

Vidi još:Ramonda, mističan cvet Rtnja

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com