Laneno ulje leči rak i to u kombinaciji sa mladim kravljim sirom. Ali bolja vest sledi pre toga: pojava karcinoma može se sprečiti ukoliko najzastupljenije ulje u kuhinji bude laneno – naravno – uz čestu kombinaciju sa  mladim sirom.

  Ovaj recept nije ništa novo. Još pedesetih godina prošlog veka nemačka doktorka Johana Budvig uspešno je sprovodila život bez akrcinoma uz pomoć ova dva jednostavna sastojka. Od tih vremena, ovaj jednostavan lek  agresivno su potisnuli lekovi novije generacije i  hemioterapija. Alternativni načini lečenja karcinoma, međutim,  vraćaju laneno ulje, (kroz druge autore) na velika vrata zbog njegove delotvornosti.

  U čemu je tajna lanenog ulja? U linolnoj i linolenskoj esencijalnoj masnoj kiselini, koje su po dr Budvig u knjizi „ Rak, roblem i rešenje”, jedini efikasan imunološki faktor. Ove masne kiseline se kao gradivi blokovi postepeno ugrađuju u lipidnu strukturtu ćelije,menjajući njenu građu. One imaju dve odnosno tri duple veze ugljenik-ugljenik, dakle „viška slobodnih elektrona“ i kao magnet privlače slobodan kiseonik iz krvne plazme na sebe. Na taj način pospješuju disanje stanice. To je energija koja leči karcinom.

   Zašto posni kravlji sir?

  Zato što sadrži aminokiseline metionin i cistein koje u svom sastavu imaju sulfihidrilnu skupinu (SH – atom sumpora i vodonika) koja se lako povezuje sa masnim kiselinama. Tako povezana aminokiselina i masna kiselina čine tzv. lipoprotein koji je lako topiv u vodi, samim tim topiv u krvi. Posni kravlji sir je samo transportni mehanizam kako bi se laneno ulje lakše dostavilo do svih ćelija. Posni sir ima manje masti od običnog sira što mu omogućava da prihvati veću količinu lanenog ulja od običnog sira.

  Receptura za lečenje najteže bolesti je tako jednostavna. Za obolele od karcinoma dr Budvig savetuje  sledeće:

Pomešajte  3 – 6 velikih kašika ulja sa 100 grama svežeg sira. Dobro promešajte, a zatim možete dodati i sveže samlevene lanene semenke 3- 6 kašika ( moraju sa samleti na licu mesta i upotrebiti u roku od 15 minuta jer oksidiraju).  Nikada ne kupujte samlevene semenke lana. Sir se odmah jede. Nema čuvanja za kasnije.

   Umesto posnog sira možete upotrebiti kefir, ali duplo veću količinu, a pojediini autori kažu da je moguće koristiti i sojin (tofu) sir ukoliko ne podnosite kravlji.

   Iz kuhinje bi, po mogućstvu, trebalo izbaciti sva ostala ulja ili ih svesti na minimum.

  B.Vukanović

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com