Kora nara leči ozbiljne bolesti i to nije bapska priča. Ovaj narodni recept ima i naučnu potvrdu, a travari ga rado preporučuju, a ruski travar G. I. Gluboki ga je i patentirao. Pošto je ispitao i proverio svojstva kore nara – patentirao je sredstva za izlečenje dizenterije, dijareje, kolere, upale slepog creva (bez hirurške operacije!), salmoneloze. Njegovo glavno lekovito sredstvo je uvar ( ili kako mi nepravilno kažemo čaj) od suvih kora nara.

Ovo sredstvo je toliko efikasno da otklanja tegobe samo  nakon pet sati! On je to učinio na osnovu prastarog recepta za koji je znao još Hipokrat pre 2 500 godina. Ovaj ruski travar je tvrdio da je kora nara prvi univerzalni biljni preparat na svetu, koji efikasno inhibira sve patogene bakterije u celom gastrointestinalnom traktu čoveka, nezavisno od sojeva i mutacije, uključujući i one koje mogu nastati kroz stotine i hiljade godina.

  Za pripremanje uvarka od nara potrebne su vam osušene kore nara. Da biste je imali nikada ne bacajte  koru nara, nego je stavite u dobro provetrenu prostoriju, u hlad, i sušite. Zatim je zatvorite u teglu i čuvajte za nedajbože.
  Odnos suvih kora nara i ključale vode trebalo bi da bude 1:20. To znači jedna kašika suvih kora i 20 kašika vode. Prirema se uobičajeno:  10 grama suve kore nara prelije se sa  200 ml vruće vode, poklopi i ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Posle toga može da se pije. Ali se  uvar ne cedi, nego kora nara stalno stoji u šolji.


  Izlečenje za 5 sati od: dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slepog creva) uvar se pije pola šolje (čaše) Nemojte ga cediti. Ponovo poklopite. Za običan proliv olakšanje bi trebalo da nastupi odmah posle 10 minuta.

   Ako posle 10 minuta niste osetili poboljšanje, znači kod vas je, ili dizenterija, ili dijareja, ili tifus, ili salmoneloza, ili kolera, kaže ovaj travar. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popiti preostalu polovinu šolje odvara. Proces lečenja nastavlja se i u naredna 3 sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka lečenja.

   Za lečenje čira na želucu, čira na tankom crevu, kolitisa (zapaljenja debelog creva), disbakterioze creva, 100 ml uvara se pije dnevno i to 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Početi ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a poslednju četvrtu dozu, pred spavanje.

   Uvar se ne pije svaki dan, već svaki drugi:  1,3,5,7. dana –  se pije  a 2,4,6. dana – se ne ne pije. To je dovoljno za kompletno izlečenje. Ako želite nastaviti sa tretmanom, zbog sigurnog izlečenja čira želuca, to možete učiniti posle napravljene pauze od 7 dana posle prvog tretmana lečenja.

   Za vreme lečenja zabranjeno je uzimanje alkohola. Kora nara se ne baca za vreme lečenja.Već se koristi više puta.

Kora nara, posebno onog divljeg, peporučuje se : kao sredstvo za jačanje organizma kod iscrpljenosti i pada imuniteta, a za spoljnu upotrebu, čaj pripremljen od kore divljeg nara preporučuje se za ispiranje kod upale sluzokože usta i grla, i za vaginalna ispiranja kod „belog pranja“.

O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još: Stevija za zdrave i bolesne

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba