Kocka leda,nikako nemojte da zaboravite da može da bude najbolji prijatelj vašeg zdravlja i vitalnosti. Prastara metoda, veoma raširena u kineskoj tradiciji, kaže da je kocka leda kraljica poleta. Kocka leda u domaćoj atmosferi ne može da vas baš izleči od neke bolesti ali može da podmladi organizam i da mu da snažan životni impuls koji će se uspešno braniti od napadača.

 Drevna kineska metoda Feng Fu uči da redovno stavljate  po kocku leda na ono mesto gde se spaja glava i vrat. Stavljanje leda na to mesto poznato iz našeg detinjstva kao „babina rupa“ koje Kinezi nazivaju „ utočište vetra” može da podmladi organizam.

kacka leda

  Feng Fu metoda zagovara svakodnevno upotrebu kockice leda, najbolje ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje. Jednostavna je i sastoji se u sledećem: najednostavnije je da legnete na stomak, mada može i da se sedi, zatim se stavi kocka leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Fen Fu (udubljenje na potiljku). Drži se tako dvadesetak  minuta dok se ne otopi. Kocka leda može se fiksirati zavojem, maramom, ili peškirom. Ne brinite, ne možete da se prehladite ili da se ukočite od hladnoće, pa samo opušteno.

   U početku, kada stavite kockicu leda imaćete osećaj hladnoće , ali za pola minute  hladnoća će nestati i sa svih strana na to mesto počeće da se priliva toplina. Prvih nekoliko dana stavljanja kockice leda javiće se osećaj euforije, jer led pokreće endorfin u krovotok.

   Lečenje ledom je tradicionalna kineska metoda ali ona odavno prešla granice i pustila korene u zapadnom društvu gde se kombinuje sa laserima, magnetima, ili se kocke leda stavljaju  u kade. Svuda se razvila krioterapija kao metoda lečenja pposebno kod bolesti mekih tkiva i naravno u sportskoj medicini gde je nepraviziđena.   

  Stavljanje leda na kožu je izuzetno efikasno jer je ona najveći ljudski organ koji ima više receptora u sebi na hladnoću nego na toplotu.

led

  Svako dejstvo ekstremne hladnoće dovodi kožu i organizam u stanje stresa ali pozitivnog! Hladnoća pokreće imunološki sistem, aktivira metaboličke procese poboljšava cirkulaciju, izaziva lučenje hormona sreće, pa ova metoda, osim što je dobra kod oboljenja respiratornih organa veoma uspešno leči i reumatološka oboljenja. 

   Lečenje ledom po Feng Fu metodi ne bi trebalo da praktikuju trudnice, ljudi sa ugrađenim pejsmekerom, epileptičari i šizofreničari.Za ostale važi podstrek: samo hrabro, hladno leči.

                               

 Kocka leda pomaže kod:
– organa disanja
– kardiovaskularnog sistema
– neuroloskih oboljenja sa degenerativnim promenama na kičmi
– akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija
– poremećaja rada štitne žlezde
– artritisa, hipertenzije i hipotenzije
– bronhijalna astma
– poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, gojaznosti i neuhranjenosti
– celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi)
– poremećaja menstrualnog ciklusa, impotencije, frigidnosti, endokrine neplodnosti
– psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, hroničnog umora, depresije, nesanice

O.B.

Vidi još: Ljuto diže raspoloženje

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba