Čišćenje krvi pomoću biljaka je jedna od najstarijih i najdostupnijih metoda koje je proverilo najmoćniji sudija – vreme. Kacudžo Niši, iscelitelj iz Japana koji je svoju dugodišnju praksu pretočio u filozofiju nazvanu Sistem zdravlja, govorio je da na putu zdavlja treba koristiti sve. Jedan je od retkih koji je preporučivao korišćenje biljaka izvan našeg podneblja – iznozeći teoriju nepoznatih migracija.

 „Potrebno je”, govorio je on, ”obratiti pažnju na biljke iz celog sveta, ne samo na one koje rastu pored nas.  Čovek u sebi sadrži složenu kombinaciju gena koji su mu ostali od predaka. Naši preci su mogli da vode poreklo iz bilo kog dela zemljine kugle, pa zbog toga biljke koje najviše odgovaraju čoveku, takođe mogu da budu sa teritorije  cele planete.

Čišćenje krvi treba raditi često jer će to održavati naše zdravlje u top formi. Evo nekoliko saveta Nišija kako i čime da očistimo krv:

 Breza

 Ovo je jednostavno,ali veoma efikasno sredstvo koje ima dugotrajan efekat. Čaj od majskog lista breze čisti krv, i uspostavlja razmenu materija. Čišćenje se sprovodi u proleće, jednom godišnje, a ukoliko je neophodno može i u bilo koje doba godine ali će delovati slabije. Listovi breze se beru na proleće kada  listići porastu do 2 santimetara ( veći listovi su slabijeg dejstva), oberu se i ostave da se suše u senci. Za pročišćenje krvi se uzimaju dva listića  breza, preliju se čašom vruće vode, pije se mla. Čaj od breze ne sme da bude gorak. Ukoliko jeste, stavi se manje listova a više vode. Pije se  jedna šolja na dan, 15 do 30 dana. Može ujutru ili uveče.

  Šumske jagode

  Šumske jagode bi trebalo jesti svakog drugog dana, do dve čaše, u trajanju od 10 dana. Šumske jagode ne treba zamenjivati običnim. Šumska jagoda upija u sebe više aktivnih materija, ima više energije, životnih sila i mnogo je korisnija. Mora biti sveže ubrana, ujutru, pre vrućina i trebalo bi se zahvaliti grmu.

  Čičak

 U Japanu čičak ima zasluženo poštovanje , uzgaja se kao baštenska biljka i jede se svakog dana. Čičak produžava život.

Za prošišćenje krvi jednu kašiku korena čička preliti čašom vruće vode, i kuvati na tihoj vatri 30 minuta uz mešanje. Procediti i piti topao čaj po pola čaše, dva puta dnevno, pre jela. Kura traje sedam dana, a zatim sve može da se ponovi posle mesec dana. Koren čička mora biti izvadjen u jesen sa nepovređenom kožicom i osušen na temperaturi ne većoj od 40 stepeni Celzijusovih.

Borovnica

 Borovnica produžava život,  daje bistar um i dobro zdravlje. Kada sazri plod, treba jesti po dve čaše dnevno 7 dana zaredom, najbolje u prvoj polovini dana. Tim danima jesti povrće i mlečne proozvode.

List koprive

 Postoji legenda  koja kaže da je nekada davno jedan mudrac nagovorio koprivu da raste pored kuća kako bi ljudima uvek bila lek pri ruci. U zamenu, mudrac je obećao da će joj uvek iskazivati poštovanje  djubriti zemlju oko kuća kako bi mogla lakše da raste.

 Za pročišćenje krvi dva listića koprive  preliti čašom vruće vode, kada se malo prohladi popiti.  

O.B.

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Vidi još…

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com